Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przezent na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, mąż ma zostać ojcem chrzestnym i zastanawiamy sie nad prezentem. Rodzice dziecka mówią że niczego nie potrzebują więc zostaje nam nasza inwencja. Myśleliśmy o obrazie anioła stróża Np.srebrnym i 300 zl do koperty. Ale dowiedzieliśmy się ze zwykli zaproszeni goście będą dawali takie prezenty, jakieś pamiątki z grawerunkiem plus 300 zl od pary. Nie jesteśmy zbyt zamożni. Jakieś pomysły ?

Gość gość
Dajcie tyle na ile was stać. Nie ma sensu kombinować :)

Gość gość
Nie chcemy tez sie wygłupić czy wyjsc na zwykłych "dziadów" . Ktoś sie orientuje jakie teraz są tendencje w tym temacie ?

Gość gość
ja niedawno podawałam siostrzeńca, dałam złoty łańcuszek i 500 zł, razem wyszło około 1200 zł, też mało zarabiam, ale nie dowiedziałam się z dnia na dzień ,że będę chrzestną, więc odkładałam już kilka miesięcy

Gość gość
Podnoszę bo tez interesuje mnie ten temat. Chciałam kupić łańcuszek srebrny i dać 200zl, będę chrzestną u znajomych dziecka.

Gość gość
srebrny łańcuszek, ale obciach, nie możesz kupić złotego, chociaż próby 333

Gość gość
Czemu obciach ? Srebro jest teraz w modzie. Jak będzie starszy to założy

Gość gość
srebro to można kupić sobie, ew, koleżance na imieniny, nie wypada na takie okazje jak chrzciny, komunie kupować srebra , kupuje się złoto, tym bardziej od chrzestnych

Gość gość
A jak ktoś ma uczulenie to na komunie lepiej kupić srebrną piękna bransoletę dla dziewczynki niż zloto zeby leżalo, sory ale to zloto to jakieś starodawne zwyczaje, gdy nie bylo nic lepszego a złoto to wielkie łał

Gość gość
Moja córcia miała niedawno chrzest i dostała od chrzestnej złote kolczyki i łańcuszek a od chrzestnego 300 zl. Byliśmy zadowoleni ze córka ma pamiątkę i odłożone na koncie.

Gość gość
A ja odmówiłam bo znajoma wzięła mnie na chrzestna tylko dlatego że mam kasę. Ma dwie siostry rodzone i trzy cioteczne lecz są biedniejsze. Zgodzilabym się gdyby nie miała kogo wziąć ale w tym wypadku było widać że chodzi o kasę. W chrzcie nie chodzi o to żeby jak najwięcej zebrać. Takim ludziom mówię stanowcze NIE

Gość gość
A żebyście nie myśleli że jest chytra to napisze wam że mam taką zajefajna przyjaciółkę która jest jedynaczka i nie ciekawą ma sytuację życiową i to jej obiecałam być chrzestna bo już jej w ciąży. Ona nie wie ale mam zamiar dać tysiąc złotych i że złota grzechotka z grawerem. Łańcuszek i kolczyki mam zamiar kupić na komunie bo wiadomo że teraz dziecko nie założy a za parę lat inne wzory będą fajniejsze. Mam zamiar im pomagać w wychowaniu malucha jak również wespre ich finansowo

Gość PollankaP
Prezenty, kasa nie są najważniejsze w dniu chrztu. I wydaje mi sie ze zaczyna robić sie jakas paranoja- chrzestna musi dać tyle, srebra nie wypada.. no bez przesady ;) Ja na pewno nie mam zamiaru zbierać parę miesięcy żeby złoto kupowac. Tym bardziej że mozna naprawdę dobry, śliczny i pamiatkowy prezent wybrac chocby tu http://www.murrano.pl/prezent-na-chrzciny-cat-210.aspx . I jesli ktos wybierze mnie na chrzestną to musi sie liczyc z tym że mam okreslone zdanie na temat prezentów

Gość gość
Bardzo dużo pomysłów na prezenty na chrzciny oraz porad dotyczących kwestii pieniężnych widziałam na http://chrzcinyikomunie.pl/ W ogóle bardzo fajne miejsce i jeszcze można miejsce wybrać w przystępnych cenach! :)