Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katniss12

Kosogłos część 2

Polecane posty

Czytaliście książki z serii "Igrzyska śmierci", bądź oglądaliście filmy? Uważacie, że dzielenie ostatniej części książki na dwa filmy jest dobrym pomysłem?

Gość gość
Myślę, że to dobry pomysł :) jeżeli ktoś nie czytał książki(jak ja, a film bardzo mi się podobał), to film zostawi taki niedosyt w odbiorcy. Będzie chciał więcej i będzie wyczekiwal następnej części :) może też z tego względu że będą dwie części, będzie bardziej szczegółowy. Jestem jak najbardziej za!!

Gość gość
Uważam, że był to świetny pomysł. Przez to właśnie książka czy film trzyma czytelnika/widza w wielkim napięciu, przez co co raz bardziej chcą pochłaniac te książkę lub czekają z niecierpliwością na film. Jestem wielką fanka ♡ -A

Gość gość
taka opcja z filmem podzielonym na dwie czesci mocno trzyma w napieciu! nie moge sie doczekac drugiej :D

Gość gość
Moim zdaniem takie dzielenie zachęca do czytania. Skoro nie znamy zakończenia-kupujemy ksiazki aby się dowiedzieć co się stanie

Gość gość
Nie miałam okazji przeczytać książek, ale filmy oglądałam i uważam, że takie dzielenie (w wypadku trylogii) ma sens, ponieważ promuje ksiazki (jako że filmy są na podstawie książek). Telewizja, w której puszczane są spoty robi również reklame dla ksiazek-co moim zdaniem jest dobre: )

Gość gość
Jest wiele powodów dlaczego tak się dzieli ostatnie części, ale sądzę że to głównie ze względu na pieniadze. To jednak nie zmienia tego ze filmy są bardzo wzorowane na ksiazkach, co bardzo mi si podoba, ponieważ jestem wielka fanka tych książek! :D

Gość gość
Ja czytałam książki, filmu żadnego nie oglądałam. W pełni rozumiem taki podział, w ostatniej części jest rozwiązanie całej trylogii, co równa się w dużą liczba akcji. Moim zdaniem z tego powodu, że wszystko się wyjaśnia jest podzielone...po prostu za dużo by trzeba omijać, a wtedy to już nie ma takiego sensu.

Gość gość
Każda z książek zawiera ważne elementy, aczkolwiek uważam, że w trzeciej części jest wiele rozwiązanych wątków i wydaje mi się ze to z tego powodu jest ona podzielona ;)

Gość gość
A ja uwazam, że to bez sensu tak dzielić książkę a dwa filmy, skoro powstały trzy książki to powinny być też trze filmy.

Gość gość
Patrząc na to pytanie pod względem fabuły, twierdzę że to dobry pomysł, ponieważ u widza pozostaje niedosyt i chęć zobaczenia więcej dlatego czeka na kolejną część: D

Gość gość
A ja uważam, że nie warto przejmować się filmem, książki są o wiele lepsze ;)

Gość gość
Nie czytalam i nie ogladalam. Jednak uwazam tak jak ktos juz wczesniej wspomnial ze sa (jesli tak faktgcznie jest) 3 ksiazki to powinny powstac 3 filmy. Osobiscie nie lubie takiego dzielenia. Nie wiem czy inni to zauwazaja ale rezyserzy czesto tak robia. Z ostatniej czesci dwa filmy.

Gość gość
Książka, to książka; film to film-wszystko zależy od intepretacji rezysera:)

Gość gość
Ta książka jest świetna, film to inna bajka, jest dobrze odwozrowany (według mnie), ale wszystko zależy od interpretacji naszej i autora.

Gość gość
uwazam ze jest dobrym pomyslem poniewaz mozna wiecej zobaczyc na filmie :)

Gość gość
igrzyska smierci to zarabisty film kocham :) dobrze ze podzelili film ;p

książka super, baardzo polecam, przeczytałam w jeden dzień. a film podzielili pewnie po to żeby więcej zarobić :)

Gość paproc90
Właśnie dzisiaj kupiłam ją w matrasie. Jeszcze nie miałam czasu zajrzeć ale na pewno zrobię to w weekend. Film oglądałam i nawet fajny, a dzielą na dwie części bo kasa musi się zgadzać ;)