Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kobitki pomóżcie mi, nie wiem od czego zacząć więc może opowiem swoją historię Mam 19 lat, jestem w ciąży mój chłopak jest ode mnie o rok starszy, nie chce wysłuchiwać tego, jak nieodpowiedzialne jest to, że zostanę "młodą mamą" myślę że po uzyskaniu pełnoletności jest już to bardziej do zrozumienia . Chodzę do liceum, profilowanego oddalonego ode mnie o 80km a jestem w 23 tygodniu, termin mam na stycznia . Oczywiście jestem w klasie maturalnej, liceum jest profilowane (policyjna) mam cały certyfikat ukończony, tylko żeby go otrzymać muszę skończyć szkołę . Rozmawiałam z wychowawczynią jest możliwość żebym ukończyła szkołę, do grudnia chodziłabym normalnie, mieszkała w internacie a po porodzie załatwione miałabym zajęcia indywidualne dwa razy w tygodniu żeby dojechać . Tylko te km nikt nie wie, jak będę się czuła dalej w ciąży, dlatego wpadłam na pomysł, żeby przenieść się do normalnego liceum, rodzice oszczędzą trochę pieniędzy (300 zł miesięcznie płacą za internat, plus mam 70 zł kieszonkowego tygodniowo a od stycznia musieliby dawać mi 50 zł na dojazd i wrócenie ze szkoły jeżeli zdam do tej pory prawko oczywiście) uczyłabym się bliżej, zaocznie, napisałabym mature, nie miałabym ram czasowych na naukę jak jest w internacie i byłabym przy dzidzi a to najważniejsze, wszystkie matki chca być jak najwięcej czasu przy swoim maluszku przecież a straciłabym tylko certyfikat dzięki któremu mam dodatkowe 2 pkt do policji . Tylko, że moi rodzice, szczególnie tata uważają szkołę zaoczną za jakieś wielkie zło, dla debili i strasznie naciskają na to, żeby zostać w tym internacie tym bardziej że mam możliwość skończenia nauki tam ale też pewnie szkoda im już pieniędzy wyrzuconych, boje się, że nie dam sobie rady, męczyć będzie mnie internat a uczyć się chcę i coś skończyć. Poradźcie bo może ja nieracjonalnie myślę z szkołą zaoczną, co zrobiłybyście na moim miejscu ??

Gość Ateczka123
Witaj.Po pierwsze młode mamy też są dobrymi mamami wiek nie ma tu znaczenia,myślę,że większe znaczenie ma dojrzałość.Młodym rodzicom na pewno jest trudniej.Nie wiem jak podchodzą do Twojego macierzyństwa rodzice.Jeśli chcą Ci pomagać to moim zdaniem zostań w szkole,zrób maturę i idź dalej.To jedyna droga żeby zapewnić Twojemu dziecku i Tobie dobrą przyszłość.Teraz podejmując jakiekolwiek decyzje musisz myśleć o Was.Trzymam kciuki.Pozdrawiam.