Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy nie miałam naprawdę długich włosów, a zawsze chciałam mieć

Polecane posty

Gość gość

Za dzieciaka rodzice obcinali po ucho, żeby było łatwiej czesać, od nastolatki niszczyłam farbami i mimo praktycznie ciągłego zapuszczania nie miałam dłuższych niż zapięcie od stanika (i wtedy na końcach było 5, bo zniszczone). Teraz są zdrowe, ale od roku niewiele za ramiona (ścięłam tylko raz) :O Nie wierzę już, że uda mi się wyhodować do pasa, głupie to jakieś :O

Gość gość
Przedłuż sobie.

Spoko dasz radę, tylko cierpliwość trzeba mieć i nie chodzić non stop do fryzjerki, bo one zawsze więcej skracają niż chcesz. Teraz na czasie jest fryzura Krupy- do ramion.

Gość gość
Nie mogę przedłużyć, bo mam dość słabe włosy i na pewno bardzo by im to zaszkodziło, zresztą przedłużane to żadna satysfakcja. Rzadko chodzę do fryzjera, niedawno byłam po roku, ale ze mną jest tak, że rosną mi chyba wolno i do tej pory zanim urosły stwierdzałam, że są za cienkie bo łamały się po farbowaniu i ścinałam. Teraz nie powinno tak być, ale i tak wydaje mi się, że to kosmos żeby mi z takiej długości urosły do pasa :O

Gość gość
To że przedłużane kiedyś trzeba zdjąć, a pewnie wtedy miałabym na głowie tragedię. Ta opcja na pewno odpada

Gość gość
Jak nie masz cierpliwości to rzeczywiście nie ma szans, żebyś je zapuściła do pasa. Ja w tamtym roku mialam do ramion i też myślałam, że nie uda mi się ich zapuścić.. ale dizisaj mam już prawie do talii, do przyszłego roku może uda mi się zapuścic do pępka.

Gość gość
OO :( No właśnie to mnie załamuje jak innym szybko rosną. Jak pisałam, przez rok obcięłam tylko raz i to tylko 4 cm, a urosły bardzo mało, nie wiem jak niektórzy to robią, że zapuszczają tak szybko, ja chyba miałabym do pasa za kilka lat jak teraz mam za ramion :O Jak farbowałam to jakoś szybko mi rosły, ciągle były odrosty duże (tylko końcówki się wykruszały i podcinałam), teraz próbuję różnych rzeczy na przyspieszanie i nic, no nic

Gość gość
A jakich różnych rzeczy próbujesz? Ja używam olejków i wcierek i robie różne dziwne rzeczy żeby urosłyyyy, bo też nigdy nie miałam naprawdę dlugich włosów i od tamtego roku się zawzięłam i zapuszczam. Podcinam tylko koncówki sama i tyle. Na pewno Ci rosną tylko chcesz po prostu żeby ci urosły w miesiąc no a tak nie ma, cierpliwości musisz trochę mieć, bo inaczej to nie ma szans.

Gość gość
No ale sama zobacz, Tobie ile urosły w rok, a mnie jakieś śmieszne centymetry. Teraz używam wcierek, aktualnie Radical, piję siemię, ale to dopiero od miesiąca albo mniej i miesiąc używam oleju Khadi. Wcześniej stosowałam też np. Sesę, też piłam siemię jakiś czas temu, brałam witaminę B complex (kiedyś ona i Wax niesamowicie przyspieszały mi wzrost, no ale to było w czasach, gdy po tygodniu farbowania miałam odrost, włosy zniszczone jak nie wiem, a rosły jak na drożdżach, a teraz zdrowe i nic). Dodam, że morfologię mam ok, dietę też nienajgorszą. Chyba po prostu nie jest mi dane mieć długie włosy :O

Gość gość
Aha, no i przez parę m-cy sumiennie wcierałam Jantar, który tak wszystkim pomaga, a u mnie zero efektów :O

Gość danusia332
Ja polecam przedłużenie. Sama spełniłam to marzenie przed ślubem w salonie Great Lenghts i powiem wam, że jestem meegaaaa zadowolona..

Gość gossias
Ech muszę też spróbować.. Może ślub ot rzeczywiście idealny czas na przedłużenie?

Gość gość
A co potem? Kiedyś te włosy trzeba zdjąć, chyba że kogoś stać żeby je nosić stale, jak Steczkowska. Wg mnie to rozwiązanie dobre tylko na właśnie jakieś jednorazowe wydarzenie, ale to lepiej chyba klipy dopiąć, bo nie niszczą włosów i zawsze można zdjąć.

no właśnie warto przedłużyć włosy tylko trzeba to zrobić odpowiednią metodą taką jak greatlengths a jest nawet metoda GLapp i to w ogóle można ściągać i zakładać kiedy się chce, takie włosy wielokrotnego użytku ;) super sprawa polecam... no i super jest to, że w ogóle nie widać łączeń. Zobacz sobie na stronie http://greatlengths.pl/ są tam metamorfozy i wiele więcej informacji :)

metoda gl greatlengths jest naprawde warta polecenia... :) nie znam kobiety, która byłaby niezadowolona :)

Gość zochazalocha
a co to ta nowa metoda GLapp?

Gość gość
A dajcumie spokoj z tymi wszystkimi zabiegami przedluzania wlosow. Ten gl apps to cis w stylu metody kanapkiwe. Przeciez to widac w dodatku to jest klej, zeby to usunac potrzeba detergentu ktory rozpuscj ten klej i przy okazji wlosow sie dostanie. Lepiej zacznij chronić koncowki. Jak czesto musisz farbowac wlosy? Jesli co miesiac to wlosy ci rosnà normalnie a tegi nie widzisz i koncowki Ci sie wykryszaja. Zacznij po myciu wlosow klasc jakis olejek na koncowki lub jedwab. Daj sobie spokoj z przedluzaniem, zaczniesz do bedziesz musiala potem caly czas to robic.

Gość gość
teraz są takie techniki, że fryzjer zrobi Ci włosy tak, że będą wyglądały jak naturalne ostatnio znalazłam spoko fryzjera na znanystylista.pl, moze tez cos znajdziesz

Gość PaulinaTymianek
Nie ma co marzyć i wzdychać tylko trzeba działać! Mówię Ci z własnego doświadczenia! Tak jak ty marzyłam o długich i w końcu zdecydowałam się na przedłużanie. Trochę się bałam, ale profesjonalna obsługa i świetne hinduskie włosy z Great Lengths mnie uspokoiły. Zresztą wiele moich koleżanek ma o nich pozytywne opinie i teraz ja dołączyłam do ich grona :)

Gość gość
Musisz po prostu odpowiednio o nie zadbać i stosować rózne środki pielęgnacyjne. Najlepiej produkty, które wzmacniają włosy, bo od nich rosną szybciej i są mocne. Możesz wypróbować na przykład plastry dermastic. Po nich włosy przestają wypadać i są mocne, ale zaczynają też szybciej rosnąć.

Gość gość
Polecam laserowe przedłużanie. Naprawdę nie ma co się męczyć z zapuszczaniem, niektórym włosy rosną szybciej, innym wolniej. No tak to już jest. Poczytaj sobie tutaj o różnych metodach przedłużania: http://miraflores.pl/

Gość gość
Ja tez polecam Miraflores. Przedłużałam u nich włosy przed świętami. Specjalnie na Sylwestra! Wyszły super!

Gość gość
Ja już jestem umówiona z panią Elwirą na przedłużanie laserowe. Nie mogę się doczekać. Moim zdaniem w Miraflores maja najlepsze włosy!

Gość gość
A jakie mają włosy w Miraflores? Bo jestem ciekawa - są jakieś różne rodzaje włosów?

Gość gość
Też mam ten problem, może spróbuj olejowania że by je wzmocnić? I nie podcinaj końcówek zbyt często, bo faktycznie zawsze się skróci więcej niż trzeba.

Gość gość
No w Miraflores maja włosy europidalne (a nie azjatyckie) marki Hairdreams. Cała Ameryka korzysta z tych systemów!

Gość gość
przedłużałam właśnie na ślub laserem Nano w Miraflores i wyszło super, fajne na takie okazje, ale na co dzień też, to się trzyma dość długo :) czemu nie spełnić marzeń o długich włosach i to jeszcze naturalnie wyglądając? :D

Gość gość
A gdzie jest ten salon Miraflores? Gdzieś w Warszawie może? Zaciekawiło mnie to laserowe przedłużanie włosów, chciałabym zrobić może coś takiego na ślub...