Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża ,swędzenie

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, jestem w połowie ciąży, w pon. byłam na wizycie u ginekologa a od wczoraj wieczorem zaczyna mnie coś tam swędzieć na dole. Właściwie to zaczął się ten dyskomfort od tej wizyty jak mi tam ginekolog zaczął wkładać usg. Co mozna na to zastosować, dodam, że używam lactacydu czyli dobrego płynu do mycia ale on teraz sam w sobie nie pomaga?

Gość gość
Ja też tak czasami mam, nie wiem może te żele, którym smarują to usg są jakieś uczulające, a zwłaszcza w ciąży jesteśmy bardziej podatne na infekcje i inne takie. Kup sobie w aptece invag, lek probiotyczny, on szybko przywróci ci właściwą florę bakteryjną w pochwie, mi nie raz pomógł, także właśnie w ciąży. Pozdrawiam.

Gość gość
Przez całą ciążę zażywałam provag, dzięki probiotykowi problemy intymne mnie omijały. Nie miałam również problemów z drogami moczowymi. Zacznij zażywać probiotyk, warto stosować go profilaktycznie. Jeśli masz zaparcia, to pozbędziesz się ich zażywając go regularnie.

Gość Migea
Ja w takiej sytuacji czyli po wziernikowaniu u ginekologa zakładam Hydrovag, globulki z kwasem hialuronowym. Polecane sa własnie w takiej sytuacji ale tez po zabiegach ginekologicznych, przyspieszaja gojenie ran, a ten dyskomfort to pewnie w wyniku otarc. Nie wiem tylko czy w ciązy można go tak dowolnie stosowac, musiałabys zapytac swojego ginekologa. Za to Lactovaginal jest w pełni bezpieczny i jego z pewnością możesz stosowac.

Gość gość
Du/pa z tymi probiotykami za których reklamę wam chyba płacą. Tylko lekarz i coś na receptę, to infekcja i trzeba leku a nie od razu probiotyku.