Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj smartfon dziala lepiej i szybciej niz laptop jak to jest?!

Polecane posty

Gość gość

Laptop strasznie zamula. Czekam od 6 minut az strona się odmuli, nie moge jej zamknac. Z telefonu cv nie wyślę. Jak to możliwe ze smartfon jesy dużo lepszy? Telefon za 500zl smiga az miło a laptop za 1800zl toshiba pracuhe jak gruchot z lat 90?

Gość gość
pierwsza rzecz, laptop ma duzo więcej programów do udzwignięcia , po drugie zaniedbany laptop zawsze będzie chodził gorzej po 3 latach, bo procesor już nie będzie taki szybki jak na początku, jak w nowym smartfonie, jaka jest różnica użytkowania twojgo laptopa a twoim smart fonem?

Gość gość
ps chodzi mi, ile lat ma twój laptop, a twój smartfon ?

Gość gość
Różnica użytkowania czyli co? Nie znam się na technice. Telefon ma 2gb ram a komp chyba 3 lub 4. Komp jest z 2008roku, w 2010 miał przienstalowany system z visty na win 7, wszystkie pliki usuniete. Także od 5 lat nic w nim nie grzebalam. No może i się zasyfil. Smartfona mam od czerwca, mam na nim kilka aplikacji , trzy gry i trochę plikow.

Gość gość
założe się że ten laptop jest oparty na d'u'p'o'w'a't'y''m nic nie wartym procesorze AMD zgadałem? ;)

Gość gość
Szczerze to nie wiem. Jest napisane intel inside. Ale może to nie procesor. Mam też drugiego laptopa, tez toshibe. Z 2014roku,która juz wylądowała na gwarancji z powodu zlej baterii, a pracownik oddal mi ja i zepsul touchpad, musze znowu oddać na gwarancję. Odradzam zakup toshiby.

Gość gość
to jak laptop z 2008 roku, a smartfonz czerwca, to co ty sie dziwisz, że laptop ci zamula, taki laptop juz ma taki prewnie przepalony procesor ze jak fdziała na pełnych obrotach to się aż sam wyłącza, telefony już mają lepszy procesor od takiego laptopa z 2008 roku, w ogóle nie rozumiem twojego zdziwienia dlaczego twój smartfon działa szybciej niz laptop... :D hehe

Gość gość
ps. mam sprawę, weź wejdź w mój komputer naciśnij prawym i właściwości, i napisz mi co ty masz tam za sprzęt :P

Gość gość
Dobre sobie :D żeby wejsc w menadżera zadan i restartowac musiałam czekać 14minut. Menu start i właściwości to się do wieczora nie odpala. Alr jak masz cierpliwość to napisze,gdy juz uda mi się to sprawdzić

Gość gość
spoko, mam czas także mogę poczekać :P

Gość gość
O udalo się :) pamięć ram jednak 2gb :D procesor : intel core 2 duo CPU t550 @1.83 GHz, 32bitowy system operacyjny

Gość gość
o zdolniacha z ciebie :P no to widzisz, komputer w fazie wypuszczenia go na sprzedaż miał tyle ramu co twój telefon, ale po tylu latach użytkowania taki ram też już nie jest taki mocny...tak samo procesor, więc wszystko móiw samo za siebie, masz do tego windowsa 7, 34 bit, który ogólnie podobno wymaga minimum 1 gb ramu, choc w mojej opiniipowinien być minimum 4 gb ramu by chodziło płynnie, zalecam kupić nowy komputer, bo teraz niezły komputer stacjonarny można kupić za niska cenę, bo raczej nie opłaca ci się wymieniać wszystkiego, od płyty głównej po wentylator ;p

Gość gość
zresztą stacjonarki kupi się znacznie taniej, ja 6 lat temu złożyłem sobie komputer stacjonarny za 1200zł i on nadal dzisiaj jest dobrym komputerem i gdybym chciał kupić laptopa o podobnych parametrach co mój komputer stacjonarny to musiałbym wydać z 2500-3000zł Ogólnie laptopy zawsze mają zdecydowanie niższe osiągi niż klasyczne komputery, możesz w laptopa władować nawet 4rdzeniowy procek Intela, 8GB ramu a on i tak będzie gorzej chodził niż 2rdzeniowy pecet z 2-4GB ramu benkcharki i testy to pokazują dobitnie

Gość gość
No tak, ale ja nie mam dużych wymagań, nei gram w gry, właściwie komp mi służy tylko do internetu, wiec nie potrzebowałam zaawansowanego. A ze stacjonarnym problem jak się popsuje, bo jak to dźwigać :p

Gość gość
To bardzo proste. Otóż na telefonie masz pamięć typu flash, a na laptopie masz pewnie wciąż talerzowca hdd. Kup sobie dysk ssd i włóż go do laptopa, a będzie gonił jak twój telefon. Procesor i ram ma tutaj mało dp rzeczy, twój dysk zamula.