Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to zęby??? czy coś innego, proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Niemowlę 5 miesięczne od kilku dni jest bardzo niespokojne. Przeszło trzydniówkę. Miało temperaturę, teraz wysypkę. Dodatkowo jeszcze przed wystąpieniem trzydniówki myślałam, że wyrzynają się zęby. Dziecko się ślini, wkłada wszystko do buzi, płacze.Pręży się przy piersi, butelka to samo. Trochę lepiej przy karmieniu łyżeczką. Pleśniawki wykluczone, czysta buzia. Pediatra wykluczyła zęby. To co może być innego? Dziecko słabo sypia, płacze, nie chce jeść, chociaż widać, że jest głodne.Budzi się i wkłada coś do buzi. Co stosowałyście jednak za zęby, bo myślę, że to jednak ząbkowanie się zaczęło. Jaka maść? Coś sprawdzonego. Z góry dzięki

Gość gość
Moim zdaniem zęby. Mysmy stosowali masc dentinox ale zapytaj w aptece co polecaja bo wybor duzy.

Gość gość
podepnę się pod temat bo mnie niestety też trochę dotyczy. czy czopki viburcol są teraz na receptę? ktoś wie?

Gość gość
A może skok rozwojowy?

Gość gość
skok rozwojowy albo zeby :)

Gość gość
Na zęby niby trochę zbyt wcześnie, ale może? Maści są OK, ale moim zdaniem lepsze są gryzaki, bo zęby muszą wyjść, przebić się przez dziąsła. Nie pamiętam już, gdzie to się kupuje, bo córki mam w liceum :-) Te gryzaki, to takie chropowate, gumowate zabawki, podobne do grzechotki, wypełnione wodą. Optymalnie jest przed używaniem włożyć to do lodówki, bo zimne dają większa ulgę dziąsłom. Dzieci gryzą, zęby szybciej wychodzą.

Gość gość
Dolegliwości związane z ząbkowaniem mogą mieć charakter miejscowy (obrzęk i ból dziąseł) oraz ogólny (osłabienie, brak apetytu, podwyższona temperatura). Pierwszy ząb dziecka wychodzi zazwyczaj między szóstym a siódmym miesiącem życia. Jeśli podczas ząbkowania temperatura ciała dziecka przekracza 38˚C, należy zasięgnąć porady lekarza. źródło: http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/dolegliwosci/

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*