Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle nie śpi

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne ze 6tyg niemowle nie spi prawie wcale? W ciagu dnia spi moze pol godziny i to jak zsumuje wszustkie drzemki. Zasypia o 22-23 i w nocy budzi sie co godzine. Chodze jak zombie, juz nie mam sily. Ci robic. karmie go piersia, gdy placze to pije moze z 5 minut i albo zasypia i nir chce albo drze sie jakbym go wrzatkiem lala. Nie wyttzymam....

Gość gość
Nakarm dziecko porządnie- odciagnij pokarm i nakarm go z butelki, zawin ciasno i zobaczysz, że pójdzie spac

Gość gość
Za czorta nir napije sie z butelki. Nie umie, wypluwa i drze sie jak opetany. Probowalam lyzeczka ale tez nic to nie daje.

Gość gość
Napije sie napije, jak mocno zglodnieje to sie napije, ewentualnie zmien smoczek

Gość gość
Może wsadz go do chusty, jeżeli masz. Dla takiego maluszka super się sprawdza elastyczna. Poza tym w 6 tygodniu wypada kryzys laktacyjny, który trzeba przeczekać bo innej rady nie ma, poczytaj sobie o tym.

Gość gość
Smoczków mam z 10. Z Lovi,aventu i jakies inne. Jak mocno glodny to tak sie drze na butle ze az sie boje a jak spokojny to nie umie zassac. Wykoncze sie ja albo on bidulek bo zmeczony jak cholera, placzacy i chyba glodny. Piers mu starcza na 5 minut no leci mocno a potem wypluwa i koniec. Jestem zalamana

Gość gość
U mnie na tym etapie bylo niestety karmienie mieszane, tzn mm i moje odciagniete (bardzo mało) wiec najedzony był a mimo to ze spaniem byla tragedia (w nocy w miarę spal, w dzien prawie wcale). Smoczkow nie tolerowal. U nas pomogl dźwięk odkurzacza puszczany z komputera. I huśtawka hybrydowa, taka kolyszaca na boki. W wózku tez nie spal, tylko plakal w nieboglosy.

Gość gość
Mnie zalamuje to ze nie umie z tej butli jesc bo dalabym mu mm na noc. W dzien jako tako je a wieczorami jakby za malo mleka bylo

Gość gość
Mój syn też nie umiał kupiłam wszystkie.możliwe smoczki i butelki dopiero jak.miał.pół.roku odkryłam smoczki gumowe talie żółte jak.kiedyś były nie przezroczyste z silikonu tylko inne tak wyglądają jak Stare i pięknie zaczął pić do buzi też taki smok

Gość gość
Moja córka zachowywała się tak samo. Miałam wrażenie, że jest głodna, nie spała w dzień. A jak spała to tylko u mnie na piersi i krótko. Najgorsze były wieczory. Między 20-23, codziennie - płacz, płacz, płacz. Okazało się, że problemem jest refluks żołądkowo-przełykowy. Po wizycie u lekarza i leczeniu było trochę lepiej.

Gość gość
mam identycznie, nawet wiek dziecka się zgadza - też myślałam, że córka nie śpi, bo głodna, ale jak wsadzam ją w chustę to śpi 4 godziny i jakoś wtedy głodna nie jest - w dzień śpi tylko w chuście

Gość gość
Jesli odrywa sie od piersi z placzem to moze mleko zbyt szybko wyplywa, sprobuj przed karmieniem troche odciagnac . Jezeli zasypia podczas jedzenia -budzic glaskaniem po policzku zeby ssal efektywnie troche dluzej .W nocy powinien przespac choc dwie godziny. To sie ustabiluzuje z czasem choc wiem ze latwo nie jest. Co do nie spania w dzien, moj syn tez nie spal. Taki egzemplarz.