Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisy na obiady,sałatki :)

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny,nie wiem czy ten wątek przetrwa,ale spróbować można. :) Proszę o przepisy na jakieś smaczne dania,ewentualnie sałatki, niekoniecznie bardzo pracochłonne,ale mogą też być.:) Chętnie poczytam przepisy mamuś z 2-3 dzieci i więcej,jako że sama mam 2 i planuję 3,a przy takiej liczbie dzieci czasem bardziej sprawdza się gotowanie jednogarnkowe. :) Oczywiście przepisy mamuś z jedynakami ,jak i staraczek,będą równie mile widziane. Chodzi mi po prostu o w miarę proste,fajne przepisy na smaczne dania obiadowe. A sałatki...to moje osobiste "zboczenie". ;) Im więcej ,tym lepiej!!

Gość gość
chętnie poczytam :) bo nigdy nie mam weny co ugotować :(

Gość gość
sałatka z zupek chińskich, składniki (ilość wg uznania): zupki chińskie (najlepiej vifon), piersi z kurczaka, jajka, papryka konserwowa, groszek zielony, kukurydza, majonez. wykonanie: makaron zalać wrzątkiem,jak zmięknie odcedzić, pokroić i usmażyć kurczaka,pokroić jajka, wymieszać makaron i kurczaka z warzywami, jajkami, majonezem, przyprawić solą, pieprzem, i sypką przyprawą z zupek, sałatka idealna nawet na obiad bo jest syta

Gość gość
No to już dostałaś przepis na "zdrowe" i "pyszne" jedzenie :D Żałosne...

Gość gość
litośći z makaronu z zupek chińskich. :-o A ma ktoś przepis na sałatkę z brokułami?

Gość gość
masz lepszy przepis, to podaj!

Gość gość
Nie będę kopiować pojedynczo bo dużo by tego było (no i nie każdemu to samo smakuje), podam tylko moje główne sałatkowe inspiracje (dużo już przepisów z tych blogów wypróbowałam i robię regularnie): www.kwestiasmaku.com/przepisy/salatki www.miszmasz-marghe.blogspot.fr/search/label/sa%C5%82atki www.whiteplate.com/category/salatki/ www.beawkuchni.com/category/salatki www.zmyslywkuchni.blogspot.fr/search/label/sa%C5%82atki I w ten sposób masz kopalnię przepisów na dobre parę miesięcy ;)

Gość gość
każdy przepis będzie lepszy od puszek i sztucznego "makaronu" utopionych w majonezie i doprawionych chemicznym szajsem...

Gość gość
Brokuły zblanszować, jak mrożone to tylko rozmrozić, dodac jajko na twardo krojone w ósemki, pomidory tez w ósemki, kilka plastrów dobrej szynki pokrojonej niezbyt drobno. Wszystko ułożyć warstwami. Polać sosem czosnkowym. Można posypać prażonym słonecznikiem.

Gość gość
Ja na sałatkę z brokułami mam taki Brokuły,papryka,kukurydza,cebula,serek feta,szynka i do tego pestki słonecznika czy dyni. Sos robię czosnkowy mój syn uwielbia ale myślę że inny też będzie ok.

Gość gość
Sałatka z brokułami: Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (albo quinoa, albo jęczmiennej - co kto woli) Spory brokuł ugotowany na chrupko Pomidorki koktajlowe Uprażone pestki dyni Winegret Sporo szczypiorku I dodatek białkowy "co kto lubi": może być zgrilowany kurczak, może być jajko w koszulce, może być zgrilowane tofu czy halloumi, może być szynka dojrzewająca...

Gość gość
jesteście krowy i co byście nie jadły to i tak pasztety z was, że heeej

Gość gość
Ja bardzo lubię na obiad robić lasagne z sosem bolońskim i mięsem od firmy http://cezan-ubojnia.pl/ które jakościowo jest nieporównywalnie lepsze od supermarketowych "specjałów"

Gość gość
kup sobie książke kucharską krowo