Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

sens życia na ziemi według mojego przekonania

Polecane posty

Gość Mężczyzna_Sam

Sensem życia nie jest zawieranie i utrzymywanie znajomości. Znajomi są niedoskonali i często przynoszą zawód i rozczarowanie. Sensem życia jest poszukiwanie żywej Prawdy. Dzieje ludzkości zmieniają się dynamicznie, podobnie też nasze życie od urodzenia aż do śmierci zmienia się dynamicznie. Czas jest odczuwalny będąc w ciele. Jednak poza ciałem może nie istnieć. A cała historia może być jedną chwilą widzianą jak na dłoni. Stworzyciel skonfigurował przestrzeń, w której się poruszamy wedle swojej woli i mądrości. Naszym celem jest odnalezienie siebie samych, naszego potencjalnego piękna wewnętrznego. Wierzę, że każdy człowiek posiada bożą iskrę. Musi ją tylko wydobyć, aby zabłysnęła jak gwiazda na niebie. A jak? Poprzez życie zgodne z rytmem Serca Stwórcy doskonałego. To piękno wewnętrzne ma się w nas odrodzić i kwitnąć, dzięki temu, co zgodne z niezmiennym Prawem Miłości. Wszystkie czyny przeciwne temu Prawu zabijają w nas piękno wewnętrzne, gaszą bożą iskrę i sprawiają ostatecznie, ze nie możemy zjednoczyć się w miłości z Tym, który nas tu posłał.

Gość gość
coś przypalił kolego ?

Gość gość
zgadzam sie z Tobą tak bardzo kocham Boga i tak bardzo za nim tęsknię

Gość gość
Ja pragne by mi pomógł co robić? Dal mi znac o sobie ale co dalej?

Gość gość
musisz wierzyc bardzo mocno i ufać,że pomoże

Gość gość
A tobie pomógł?

Gość gość
pomaga cały czas :) bardzo już sama myśl,że czeka mnie życie wieczne z Bogiem jest tak pokrzepiająca i cudowna

Gość gość
idz sie lecz kobieto.

Gość nawet fajny facet
piękne autorze, bardzo interesujące

Gość gość
Przyszliśmy to na chwałę Bożą. A ludzie tego nie wiedzą, to jest ich największy problem.

Gość gość
Bóg nas tu zasadził niczym w wielkim ogrodzie i albo będziesz kwitnąć duchem i pięknym wnętrzem albo Cię wyrwie jak chwasta. Im szybciej się z tym pogodzisz, tym lepiej.