Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bebiko 3

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Mamy. Mam problem ponieważ synek do ukończenia 1 roku zycia pił bebiko 2. Przeszliśmy na to samo tylko z numerem 3 i niestety pojawiają się sporadyczne wymioty i bóle brzuszka. Uważacie,że powinnam spróbować z innym mlekiem. Nie ukrywam,ze jestem bardzo zdziwiona taka sytuacja.

Droga Mamo, czy zmiana mleka była przeprowadzana stopniowo? Okres przejściowy powinien trwać około tygodnia. W tym czasie możesz przygotowywać mleko do kolejnego karmienia w ten sposób, że na porcję przygotowywanego mleka zamieniasz jedną miareczkę mleka podawanego dotychczas na jedną miareczkę nowego mleka, pozostałe miareczki bez zmian. W kolejnym dniu zwiększasz zamianę do 2 miareczek i tak postępujesz aż do całkowitej zamiany. Drugim sposobem jest zamiana jednego posiłku mlecznego w ciągu dnia na przygotowany z nowego dla malucha Bebiko 3. Czasami musi minąć trochę czasu zanim maluszek przyzwyczai się do nowego produktu. Wymioty i bóle brzuszka mogą też świadczyć m.in. o alergii, która jest tak indywidualną reakcją, że może pojawić się w każdym momencie, nawet jeśli dotychczas spożywane posiłki były dobrze tolerowane. W przypadku dalszego występowania opisanych przez Ciebie objawów u malucha, radzimy skonsultować się z lekarzem pediatrą, który prawdopodobnie skieruje Was do alergologa bądź gastrologa w celu dalszej diagnostyki. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania dotyczące żywienia malucha, albo chciałabyś dopytać o zamianę mleka - zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami – zadzwoń (801 16 5555) lub napisz - serwisnutricia.com.pl . Pozdrawiam. Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.