Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam się nauczyc włoskiego?

Polecane posty

Gość gość
Tylko jakiś intensywny kurs konwersacyjny

Gość gość
A samemu się nie da?

Gość gość
Mozna nauczyć się samemu teoretycznie ale kurs konwersacyjny z innymi uczestnikami pozwoli ci przełamać barierę komunikacyjną której nie będziesz miał ucząc się w domu samemu.

Gość gość
No niby tak.. Ale jak najlepiej zacząć samemu? Z podręcznikami? Słowka czy gramatyka?

Gość gość
Możesz kupić sobie jakiś kurs dla siebie samego np. na płycie CD i nauczyć się szybko podstaw

Gość gość
Włoski jest dosyć przyjemny w nauce. Niezależnie zaś od tego czy jest to angielski, niemiecki, włoski czy inny język - im więcej tego języka Cię otacza na co dzień tym szybciej chłoniesz. A zatem: czytaj po włosku strony internetowe, artykuły, słuchaj włoskich piosenek, radia, seriali, jakichś ciekawych, przyjemnych programów. No i do tego nauka :) Sposób najlepszy jak dla mnie to metoda diretto ;-)

Gość gwiazdeeeeczka
jeśli chcesz jak najszybciej to tak jak ktoś tu już wyżej napisał, musisz chłonąć ten język gdzie się da i kiedy się da, czytaj słuchaj staraj się myslec po włosku ;P ja bym jeszcze do tego dodała kurs w szkole jezykowej. sama wloskiego uczylam sie w Linclonie w krakowie gdzie maja az 6 poziomów zaawanasowania nauki dlatego kazdy znajdzie cos dla siebie :)