Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko do kaszki?

Polecane posty

Gość gość

karmie piersia, moje dziecko jest prawdopodobnie alergikiem bo ja miałam alergie na mleko w dzieciństwie i wymiotowałam po kaszkach na mleku w proszku a moja mama nie wiedziała że mam alergie to było 30 lat temu teraz moje dziecko ma 5 miesiecy skończone i chce wprrowadzic mu kaszke ale jakie mleko? Jeszcze nie pił mleka modyfikowanego bo jest na piersi cały czas wiec nie wiem jakie mleko kupić? Może to dla alergików HA ale jakie Enfamil HA? MUMANA HA? ja teraz nie pije mleka bo jak wypiłam zsiadłe mleko dziecko miało wysypke i strasznie płakało raz zdarzyła sie kupa z śladami krwi, no to odstawiłam mleczne przetwory ale takiej pewności na 100 procent to nie mam czy ma ta alergię? Pediatra namawia na zwyłe mleko nie HA ale nastepne dwa, bo maj juz prawie 6 miesiecy dziecko ale ja wiem że skończy sie na tym że kupię jakies opakowanie i mi zostanie całe bo mały bedzie płakał, dostanie wysypki a pozatym do kaszki która sie daje dziecku raz dziennie to niewiele mleka potrzeba wiec nie chce robic zbędnych wydatków i zapasów polećcie jakies mleczko do kaszki a może kaszka na wodzie, chodzi mi o kleik ryzowy po 4 miesiącu taki mu kupiłam

Gość gość
Na Twoim.

Gość H helix
Na odciągniętym mleku z piersi.

Gość gość
dzięki wielkie, tak zrobię odciągam

Gość gość
Na wodzie, nie musi być kaszka na mleku.

Gość gość
a to na wodzie tez mu bede robić i na moim mleku też, dobrze że go jednak karmie piersią

Gość gość
ja kupowałam ryżowe lub sojowe

Gość gość
Ale dlaczego z góry zakładasz,że dziecko ma jakąkolwiek alergię? Dlaczego na siłę robicie kaleki z dzieci?

Gość gość
Na wodzie. Przecież tą kaszkę musisz zmieszać z b. ciepłym mlekiem/wodą. Mleko z piersi musiałabyś podgrzewać, albo dodawać do niego wrzątku, co mija się z celem. Ja tak kombinowałam 2 dni i absolutnie nie ma to sensu;)

Gość gość
są kaszki bezmleczne, ale domniemanie alergii to za mało żeby eliminować mleko z diety