Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goscioona

Duphaston odstawienie. Ciąża 7 tydzień

Polecane posty

Gość Goscioona

Witajcie! Mam pytanie dotyczące leku duphaston. Byłam u ginekologa który stwierdził wczesną ciąże. Przepisał mi duphaston. Tylko na 10 dni które właśnie minęły, następna wizytę mam 5.10 . Moje pytanie brzmi czy odstawienie leku nie spowoduje poronienia?

Gość gość
A na co był ten duphaston? Jak tak mialam w 7 tc ale z tego wzgledu ze jakieś plamienie wystapilo po badaniu. Odstawilam nic się nie stało. Jestem w końcówce 18 tc

Gość gość
dziene ja bralam do 14 tyg w poprzedniej ciazy zeby wlasnie nie poronic, a teraz jestem w 7 tyg kolejnej ciazy i biore lutke caly czas, raz na noc zapomnialam to rano juz mnie cos kolo macicy ciagnelo

Gość gość
Dziwne zalecenie. Duphaston 10 dni bierze się na odblokowanie okresu. A w ciąży bierze go do ok końca pierwszego trymestru. Ja będąc w ciąży odstawiłam luteinę ( coś podobnego), przekonana że w tym cyklu się nie udało, nie brałam ok tygodnia i nic się nie stało, ale gdybyś miała problemy z progesterobem....

Gość gośćoona
Ja nie miałam zadnego plamienia. Podczas wizyty widoczny był pecherzyk ciążowy 7mm, i maleńka torbiel. Lekarka mówiła że daje mi go by organizm nie odrzucił ciąży.

Gość gość
Ja brałam do 14 tyg... Wiesz co ja na twoim miejscu poszła bym do gin dowiedzieć sie czy napewno odstawić tabletki