Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalane mieszkanie!!!

Polecane posty

Gość gość

No mnie chyba rozniesie, przychodze do domu po nocnej zmianie i widze ze w rogu w salonie mam wielgahną ciemną plamę na suficie, prawdopodobnie poszła rura albo nie wiem sasiad miał jakis zaciek i przeszło do mnie (mieszkam na 2 piętrze) Co w tej sytuacji się robi? Już widze całe szamotanie sie z ubezpieczeniem ale pozostaje pytanie, czy musze rozwalac sufit?

Gość gość
Osuszą agregatem i będzie ok. Ubezpieczenie pokrywa takie szkody bez problemu.

Gość gość
musisz sprawdzic czy bedzie ci pękać, ogólnie to faktycznie osuszenie powinno wystarczyc ale to zalezy od tego czy sama usterka zostanie naprawiona, u mnie było tak ze osuszano ale co kilka tygodni znowu widac było zaciek. po jakims czasie zaczynał sie kruszyc sufit

Gość gość
zgadzam sie ze nie bedzie problemu z ubezpieczeniem ale przy osuszaniu to upewnij sie ze ten kto ci to bedzie robił, zrobi to dobrze bo inaczej spora szansa ze ci sie grzyb rozpanoszy. One to lubią takie zakamarki ciepłe i w ogole zawilgocone

Gość gość
ja tez miałem problem z zalewaniem przez długie lata, dlatego przy remoncie postanowiłem przerzucic sie na sufit napinany, mineły od tego momentu 3 lata i jak na razie efekt jest w dalszym ciagu bardzo dobry. Przy standardowych sufitach gipsowych, jesli wilgoć przejdzie do środka płyty to już po zawodach.

Gość gość
widziałem tego typu folie napinane dostepne na allegro, jak to sie montuje?

Gość gość
prosze Cię ino nie allegro, tam akurat sprzedaja najczesciej materiały podrabiane ktore wierz mi z doświadczenia nie daja takich efektów jakich oczekujesz

Gość gość
nie wypłacą mi ubezpieczenia już wiem, bo nie ubezpieczają od .. psycholi... a to zalanie to przesiąkł mocz oddawany pw rogu mieszkania wyżej nade mną przez chorewgo sąsiada

Gość gość
Zamów normalnie jedna z wiodących firm jak chociazby DPS z KAtowic i Ci przygotują projekt, wycenia i zamontują, akurat do montazu powłoki napinanej to potrzeba troche wyczucia i sporo umiejętności nie mówiąc już o narzedziach takich jak nagrzewnica.

Gość gość
Nagrzewnicę gazową można sobie wypożyczyć w każdej wypożyczalni narzędzi w Polsce, a specjalistyczne narzędzia (czyli szpachlę montażową) kupić albo wypożyczyć w sklepie internetowym. Taki sklep internetowy z sufitami napinanymi i akcesoriami znajdziesz w necie. Zamawiałem od nich nie raz bo mają najbogatszą ofertę i dobre materiały (kupuję zawsze te z folii niemieckiej lub holenderskiej). Reklamował nie będę, ale jak ktoś chce to sam znajdzie w google.