Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koledzy z klasy dokuczają mojemu bratu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Podejrzewam że mój młodszy brat jest prześladowany w szkole.Wrócił dzisiaj ze szkoły i od razu poszedł do swojego pokoju. gdy poszłam za nim, zobaczyłam że płacze. Próbowałam dopytać się co się dzieje, jednak on natychmiast kazał mi wyjść i krzyczał że nie płacze tylko ma katar. Powiedziłam o tym mojej mamie, która w tym czasie oglądała jakąś telenowele że to pewnie nic albo jakaś głupota. Muszę jeszcze dodać , że mój brat jest upośledzony umysłowo w stopniu lekkim. Chodzi do normalnego gimnazjum. Od zawsze miał problemy z nauką, z relacjami z innymi ludźmi, z poprawnym wysławianiem się. Gdy ja i mój strszy brat chodziliśmy do tego gimnazjum a on do podstawówki ( gimnazjum i podstawówkę mamy w tym samym budynku) dzieci z jego klasy ciągle mu dokuczały. Wtedy ja i mój starszy brat broniliśmy go na przerwach. Po naszej wizycie u dyrektorki takie akcje się skończyły. Jednak ja i mój starszy brat już nie chodzimy do gimnazjum a młodego nie ma kto już bronić. Już od pewnego czasu zauważam, że mój brat inaczej się zachowuje niż zwykle. Jest smutny, częściej miewa ataki agresji, krzyczy bez powodu albo cały dzień potrafi się nie odzywać do nikogo. Kiedyś wychodził się bawić z rówieśnikami a teraz ciągle siedzi przed komputerem i gra. Nie wiem jak mu teraz pomóc, ponieważ nie chce ze mną rozmawiać, a rodzice wszystko zwalają na jego chorobę.

Gość gość
Upośledzony w stopniu lekkim chodzi do normalnego gimnazjum? :D Prowo

Gość gość
I właśnie w taki sposób rodzice robią największą krzywdę dziecku, czyli posyłając je do klasy ze zdrowymi dziećmi. Są one często faworyzowane przez nauczycieli tym samym stając się celem ataku reszty klasy. Kiedy chodziłem do szkoły też miałem w klasie takiego chłopaka i miał naprawdę p********e :o