Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyc moja corke? Zalamana.

Polecane posty

Gość gość

Jak jest u was z SAMODZIELNA zabawa? Bawicie się dużo z dziećmi po pracy? (pytanie do mam przedszkolaków). Czy wasze dzieci bawią się same? Moja córka absolutnie nic sama nie weźmie. Ma 3 lata. Właśnie usypiałam młodszego, to poszla do siebie do pokoju, ale jak zwykle nie wziela żadnej zabawki, lezala na dywanie a gdy przyszłam to pierwsze słowa to mamo baw się ze mną. Wiem, że umie, ma wyobraźnię, z dorosłym bawi się super, a sama nic nigdy nie weźmie. Czeka na pomysł, inicjatywę. Wtedy czasem pobawi się sama. Zastanawiam się czy to nie moj błąd, bo bardzo dużo się z nią bawię i są to ciekawe zabawy. Ale fajnie jakby z godzinie dziennie zajęła się czymś sama, np jak kapie młodszego, a nie tylko oczekiwana aż wroce.. Panie w przedszkolu twierdza, ze bierze zabawki, ale ciezko mi w to uwierzyc, bo w domu niczym nie chce sie sama zajac. Nie chce by wyrosla na osobe, ktora tylko wymaga kierowania, pomyslow innych ludzi. Ma fajne zabawki i nic...

Gość gość
Jakas nienormalnie apatyczna?

Gość gość
a może jak powie baw się ze mną powiedz że musi powiedzieć w co i jak

Gość gość
Mowie, wtedy po jakimś czasie wymysli co chce. Nie jest apatyczna, jest uśmiechnięta, wesoła, ale właśnie tak się zachowuje z zabawa.

Gość gość
Powiem Ci, że miałam to samo! Moja 3,5 latka zawsze chciała się w domu bawić ze mną;) Wiadomo z mamą najfajniejsze zabawy;) Jednak ja potrzebuję chwili żeby po pracy ugotować, sprzątnąć itp.... Dlatego ustaliłyśmy zasady. Jak wracamy przebieramy się i mamy czas swoich obowiązków i zajęć;) Ja zajmuję się swoimi sprawami, a młoda ma zadanie: Wybudować tor: http://mamimami.pl/kulodromy/786-kulodrom.html albo http://mamimami.pl/home/938-eduludo-krok-po-kroku-zwierzatka.html I w sumie w samochodzie w drodze powrotnej omawiamy co która będzie robiła. Ja mówię, że mam pranie do wstawieni i muszę posprzątać w lodówce;) a ona a wiesz jak mam jeszcze do zrobienia: - pokolorować zwierzaki - z mojej gry połączyć kropeczki - ubrać misie bo uwielbia grę djeco Ubierz misia Po tym czasie oczywiście wymyślam wspólną zabawę

Gość gość
Spedza czas w przedszkolu a nie pomyslas ze moze jej chodzi o to zeby z nia spedzila troche czasu. Jestes zajeta mlodszym dzieckiem, ona jest w przedszkolu i nawet jak z niego wroci to tez nie masz dla niej czasu??