Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klasyka ile zjadly dzis wasze trzylatki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka 3 lata 4 miesiące od rana tak: Kromka chrupkiego chleba, rzodkiewka, pół szklanki mleka Jajecznica z 1 jajka i pół pomidora Miseczka krupniku z kaszą jaglaną Duży ziemniak, kotlet mielony z indyka wielkości jej dłoni, mizeria mała salaterka jak dla lalki 3 migdały w czekoladzie Serek naturalny Kanapka z pół kromki chleba z szynką, pięć oliwek Do picia herbata owocowa z miodem Dużo czy mało zjadła? Ok według Was?

Gość gość
Za duży ten ziemniak. :classic_cool:

Gość gość
chyba spełnia normy unii europejskiej :p

Gość gość
Masakra przeciez każde dziecko jest inne jezeli nic jej nie jest badania jakies kontrolne robisz np krew i wyniki dobre widocznie jej wystarcza po co przekarmiać po co takie tematy w ogóle jeść je wiec o co kaman

Gość gość
19.15, uff, no to mi ulżyło :D

Gość gość
dużo zjadła moja tyle nie zjada

Gość gość
Mój 2,5roku: około 300 owsianki z całym bananem + herbata z cytryną serek naturalny lizaka zupa b gęsta z mięsem cykunią,pieczonymi pomidorkami,brokułemi kaszą jaglaną ponad 300 na pewno rosołek teżduża miska trochę krakersów,pół jabłka, 2 kostki czekolady kolacja 2 kanapki z szynką i pomidorem herbata w między czasie wypił pół l wody mineralnej i szklankę kompotu

Gość gość
19.49, o matko żre jak świnka ten twój dzieciak

Gość gość
19.49 serio??? I normalnie też tyle zjada? Rozpychacie żołądki dzieciom a potem płacz bo otyłość, cukrzyca itp.

Gość gość
19.49 matko 2,5 latek tyle je??????? masakra

Gość gość
corka 3 latka kaszę owsianą z bananem 250ml serek homogenizowany jabłko zupę zalewajkę pół paczki chrupek pałeczek kukurydzianych kanapkę z sałatą,pasztetem warzywnym i ogórkiem kiszonym jest niejadkiem,ostatnio zjada ilości takie jak wtedy gdy miała ponad roczek

Gość gość
7 posiłków dziennie?:/

Gość gość
Naprawdę wasze dzieci tyle jedzą porcję jak dla dorosłego

Gość gość trufelkaaa
Dużo zjadła. Mój dziś Śniadanie banan i pół krótki chleba suchego Szklanka kakao Obiad podziubal ziemniaki i kotleta Serek homogenizowany Kilka małych krakersow. Do tego 2 czekoladki kinderki za wzięcie antybiotyku Wsio. Także dziś marnie ..

Gość gość
trufelkaaa ale jak bierze antybiotyk to normalne, że mniej je, ma mniejszy apetyt. Moja też dopiero co wyszła z infekcji, zaczyna normalnie jeść ale pierwsze dwa dni choroby to na samych płynach była. Pozdrawiam, autorka

Gość gość
Bułka, 3 liście sałaty, 3 plastry dobrej szynki Banan, serek homogenizowany - je ok 2 razy w tygodniu Mały ale czubaty talerz gulaszu z indyka z ryżem, warzywa duszone, seler, cebula, papryka i cukinia 5 migdałów Pomidor, koper, kromka chleba z kiełbasą xxx To wczoraj ale jakoś biednie było, zazwyczaj mam bardziej rozmaicie

Gość gość
Zapomniałam, zaraz po migdałach suche musli

Gość gość
3lata 3m-ce W domu zjadł pół serka homogenizowanego W przedszkolu zjadł owsiankę na mleku, pulpety z ryżem i warzywami, krem z brokuła, podjadał owoce. Po przedszkolu zjadł ok 100g orzechów pistacjowych. Na kolacje 1 parówkę z ketchupem.

Gość gość
Sorry ale nie możecie być pewne co i ile dziecko zjada w przedszkolu. To co mówi dziecko czy pani to fikcja.

Gość gość
A jak mama pracuje w przedszkolu do którego chodzi dziecko?! Trochę więcej wyobraźni

Gość gość
Nie wiem ile w przedszkolu zjada moje dziecko, podejrzewam że wszystko skubie ale rano daję banana przed wyjściem, po powrocie normalny obiad, czasami przekąska a czasami już nie i na kolację najczęściej jest kanapka z wędliną/serem i warzywami. Po 2 tygodniach przedszkola zaokrąglił się.

Gość gość
Do tego 2 czekoladki kinderki za wzięcie antybiotyku xxx Nie zdziw się jak dziecko dostanie sraczkę lub rzygaczkę i będzie problem z wyleczeniem infekcji, bo słodycze odżywiają bakterie, osłabiają już i tak osłabiony organizm a do tego odżywiają patogenne grzyby i drożdże, stąd biegunki i wymioty.

Gość gość
przy antybiotyku najlepszy jest enterol

Gość gość
Moja ma 2lata -Śniadanie kasza 160ml -pol jabłka i troche chrupek cheeriosow i kukurydzianych -Zupa z pulpetem w środku -Jak wstanie ryba w sosie koperkowym z ziemniakami i pomidorem -potem banan i kanapka albo ktores z tych -na kolacje tost z serem szynka kukurydza i ketchupem albo kasza Ubolewam ze nie trawi jajek bo ma odruch wymiotny nawet na omlet. Dodatkowo obaypalo ja strasznie i odstawilam mleko , je kaszki bezmleczne od 2 dni.

Gość gość
to ja z godz. 22.22 wasze dzieci dużo jedzą moja zjada takie ilości jak półtora roku temu, i na placach jednej reki moge policzyc jak zjadla dwa dania na obiad, zawsze robie tylko jedno albo tresciwa zupe z miesem albo drugie, odkad poszla do przedszkola je jeszcze mniej

Gość gość
Ja powiedziałabym, że twoje ****ardzo mało.

Gość gość
Żrą jak świnie te wasze dzieci, jeszcze im koryto postawcie, samo mięcho, mleko, sery, ohyda :O

Gość gość
Mój ma ponad 2 latka dzisiaj zjadł: jajko i kromkę chlebka + herbata kiwi, pół nektarynki+2 kostki czekolady mlecznej zupa gulaszowa 250ml 2pierogi z serem talerz zupy ogórkowej z mieskiem owsianka z całym jabłkiem i śliwkami x3 popijał cały dzień herbate,ogólnie dużo je ciąglebiega jest b szczupły

3,5 roku: W domu kromka z masłem, kiełbasą krakowską suchą i ogórkiem W przedszkolu śniadanie, obiad i podwieczorek (trudno powiedzieć ile zjadła). Po przedszkolu na placu zabaw bułeczka z serem. W domu ziemniaki+ryba+buraki 2 mini pączki Actimel bułeczka z serem, ogórek, kiełbasa krakowska sucha Dziecko do niedawna niejadek teraz wcina jak szalona. A przy tym jest w ciągłym ruchu - waży 14 kg.

Gość gość
mala miske cini-minis truskawkowych, kisc winogron na raty (biegajac), batona zbozowo-bananowego z wielopaku z lidla, kilka plackow jablkowych z pudrem (nie liczylam, moze z 7), kilka cheese strings, borowki amerykanskie (pol malego koszyczka), pol granata, cocio milkshake truskawkowy, kawe zbozowa na mleku, plaster wedliny (przemycony podstepem), pol kubka jogurtu straciatella z kilogramowego kubelka z aldi, kilka dlugich biszkoptow (od kogos na placu zabaw), ze 2 pomidory koktajlowe, nie wiem co jeszcze