Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kwietnia nie kp a nadal mam mleko

Polecane posty

Gość gość

Karmiłam synka 2 lata od połowy kwietnia nie karmię a nadal mam mleko nie jest go jakoś dużo ale w czasie kąpania potrafi samo wylecieć, w nocy czasem mam mokrą koszulkę. Byłam u lekarza dał bromergan strasznie sięźle po nim czułam i musiałam odstawić. Kazał pić szałwie. Co jeszcze można zrobić żeby zatrzymać laktację?

Gość gość
Sprawdź czy nie masz podniesionej bety-mogą to byc poważniejsze komplikacje ale nie chce Cie straszyc

Gość gość
Wiesz co, ja też przez długi okres po odstawienia miałam dni, że coś tam wyleciało z piersi. Fakt, że nie było to często i wylatywało mało, ale było. Podczas pieszczot, gdy mąż pieścił moje sutki ustami to w sumie zawsze leciało coś tam. Przeszło mi dopiero w kolejnej ciąży.

hej, ja skończyłam karmić w październiku 2013 a mam mleko do dziś. Lekarze kazali nie zajmować sobie głowy, normalnie mleko moze byc nawet do roku po zakończeniu karmienia, potem należy spr. prolaktyne. Jeśli w ciagu dnia (w nocy moze byc to kwestia ucisku jak spisz np na brzuchu) nie masz mokrej bluzki, to spokojnie, Pij szałwię i bandażuj piersi. Serio. Stara metoda ale każdy lekarz mo to mówił ;) ciasno zabandażuj na noc. Mleko powinno zaniknać. Ja mam przy silnym ucisnięciu nadal, w obydwu piersiach.

Gość gość
No to ja jestem rekordzistka, corke karmilam ledwo 2 miesiace a w prawej piersi do dzis( minely prawie 4 lata) mam mleko i jestem w drugiej ciazy, oczywiscie bylam juz u onkologa i powoedzial zemam jeszcze przewod mlekowy ktory nie zaniknal, bo palcami wyczuwa soe zgrubienie, ale usg uspokaja co nie zmienia faktu ze raz dp roku mam sie pokazac

Gość gość
ale wam dobrze, dużo bym dała, żeby jeszcze mieć mleko!

Gość wifigdańsk
moja znajoma miala mleko jak syn miał 6 lat (juz dawno nie karmila). takze spokojnie. a moze nadal karm ;)