Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszustka z OLX doradźcie pliss

Polecane posty

Gość gość
Ja tez jestem ciekawa przebiegu sytuacji

Gość gość
hej,jak tam?

Gość gość
No więc tak, podeszłam do niej, obejrzała torebkę wyjęła dwa pierścionki i wisiorek, które pokazywała mi na zdjęciach (wtedy dyskretnie zapuściłam żurawia czy nie ma w tym swoim piterku mojego łańcuszka z wisiorem, ale nie było), jak powiedziałam, że podobają mi się pierścionki ona stwierdziła że jej się torebka jednak nie podoba:):):), a pierścionki i zawieszkę może mi sprzedać OKAZYJNIE za 100PLN :) w tym momencie oddałam jej wisiorek i zapytałam ile bez wisiorka, powiedziała, że 80PLN, sięgnęłam do torebki....wyciągnęłam te jej SREBRA i dałam jej do ręki mówiąc, że w takim razie daję jej w zamian te bransoletki (które według niej były warte 140PLN, bo wystawiła je za 70PLN za sztukę)...kobieta zdębiała... zapytała z głupią miną:"to nie chce Pani już tych bransoletek?", odpowiedziałam jej, że nie nosze sztucznej biżuterii, a ona jest oszustką i z premedytacją mnie oszukała, po czym odwróciłam się na pięcie i odeszłam. BTW nawet nie próbowała dyskutować...

Gość gość
gość dziś hej,jak tam? medium? chyba mnie wyczułaś/eś że jestem :)

Gość gość
no właśnie taki instynkt :) dopiero też podeszłam do kompa. To nieźle , nie próbowała się tłumaczyć? ale i tak straciłaś swoje srebro

Gość gość
a wzielas to od niej? :D

Gość gość
No łańcuszka nie mam niestety, a te pierścionki co wzięłam też szału nie robią, jeden jest nawet w miarę ale za duży sporo na mój serdeczny palec, na środkowy nie pasuje kształtem, a ten drugi skarb to szkoda gadać - też badziew, w domu zauważyłam ,że powyginany (choć to nie problem bo złotnik za grosze wyprostuje), cyrkonia owszem ładna, duża, ale w dwóch miejscach wyszczerbiona delikatnie po bokach i już dla mnie to jest nie do przeskoczenia, bo ja lubię mieć wszystko idealne, wiec nie będę nosiła ani jednego, ani drugiego. Mogłam tego wisiorka nie oddawać, to moooże chociaż jego bym nosiła(o ile by się nie okazało w domu, że znów coś nie halo z nim)

Gość gość
No wzięłam heh, ale nie mam satysfakcji z tego faktu, a dlaczego opisałam powyżej :)

Gość gość
a to niby srebro jest?

Gość gość
Autorko ale jesteś głupia. Ja na twoim miejscu to spotkałabym się na odebranie co moje. Oddalonym jej niby srebro i zadała zwrotu łańcuszka w innym razie dzwonie po policję. Po co bralas kolejne badziewia? Zamiast wprost jej powiedzieć że to nie było srebro i chcesz zwrot to bawisz się jak dziecko

Gość gość
Nie musisz mnie obrażać, nie jestem głupia, ani się taka nie poczułam czytając to co napisałaś, wiec sobie odpuść. Generalnie nie zależało mi tak bardzo na odzyskaniu łańcuszka, jak na tym, żeby babie utrzeć nosa, co też skutecznie wydaje mi się uczyniłam. A łańcuszek, trudno, niech się nim udławi....

Gość gość
Oba pierścionki są srebrne i na pewno przewyższają wartość mojego łańcuszka, ale dla mnie to nie istotne, choć dla tej oszustki tym większy cios, co mnie niezmiernie satysfakcjonuje.

Gość gość
Ja z tej sytuacji wyszłam na zero, w łańcuszku nie chodziłam i pierścionki też będą leżały, nie mam zamiaru ich sprzedawać, nie chodzi mi o wzbogacenie się, tylko o sam fakt, że nie lubię oszustów, babka miała pecha, że na mnie trafiła i tyle.... na tym nie koniec, bo teraz planuję jeszcze trochę ją postraszyć konsekwencjami oszustwa... co już poniekąd uczyniłam, bo jak się odwróciłam, to jej powiedziałam jeszcze, zgłaszam ją na policję i żeby się oglądała za siebie bo nie jest sama, niech teraz trochę chociaż ma pietra:) Coś jeszcze byście na moim miejscu zrobiły,aby babsko ukrócić?

Gość gość
Tobie autorko chyba się bardzo nudzi lub nie pracujesz, też nie pochwalam oszustwa ale po co jątrzyć i bez sensu się nakręcać???? dzwonię, żądam zwrotu moich rzeczy ,mówię przy tym co mi leży na wątrobie i po sprawie, dziwię ci się ze masz ochotę i czas na takie pierdoły i bawienie się detektywa, latanie po jubilerach, dzwonienie, knucie intryg , pisanie jakichś głupich postów na forumitp, itd jesteś jak stara żmija..... z daleka od takich ludzi....

Gość gość
Jak dziecko! Ile masz lat że bawisz się w podchody? Weź zadzwoń powiedz co ci leży na sercu. Dokonaj zwrotu rzeczy i zamknij sprawę. Naprawdę dziwna jesteś a przede wszystkim msciwa. Masakra

Gość gość
oho, a ty masz czas siedzieć i czytać moje intrygi, oraz oceniać mnie? Mam dużo czasu, a tobie nic do tego. I od razu Cie uprzedzę, nie , nie jestem na niczyim utrzymaniu i tak nie muszę pracować i żyje mi się bardzo dobrze, a czytając Ciebie wnioskuję, że Ty jesteś pokroju tej kobiety i dlatego Cie to tak ruszyło. Nie marnuj już swojego cennego czasu w moim temacie :)

Gość gość
gość dziś Jak dziecko! Ile masz lat że bawisz się w podchody? Weź zadzwoń powiedz co ci leży na sercu. Dokonaj zwrotu rzeczy i zamknij sprawę. Naprawdę dziwna jesteś a przede wszystkim msciwa. Masakra mnie na sercu nic nie leży, a sprawę zamknę jak będę uważała za stosowne, czytając Ciebie, to mam wrażenie, że jesteś tą Panią D. o której założyłam ten temat , ale to byłby wielki zbieg okoliczności:) Jestem dziwna? Mściwa? Proszę Cię, czyżbyś stała po stronie oszustki, która z premedytacją wcisnęła mi sztuczną biżuterię, z podmienionymi zapięciami w zamian za srebrny łańcuszek z wisiorem, co z tego, że miał niższą wartość niż ona wystawiła te swoje SREBRA skoro był on faktycznie srebrny, a ona wiedziała, że jej SKARBY są sfałszowane?

Gość gość
Dziewczyneczko-mam czas na czytanie twoich głupich intryg bo go mam i tobie nic do tego. Zajmij się czymś pożytecznym bo żółć wylewa ci się oczodołami, jesteś upierdliwa i złośliwa.

Gość gość
13:41, ja ciebie nie oceniam, więc ty też zejdź ze mnie idź zrób coś bardziej pożytecznego, np. na innym temacie. Bywaj

Gość gość
Oho już te 'uczciwe inaczej' się zleciały i plują jadem. Niektóre za 10 zł dałyby się wydoić, a gdy urwą gdzieś komuś z 20 złotych (czytaj ukradną), to myślą, że są panami świata. Koniecznie zgłoś na OLX, żeby złodziejka innych nie naciągała.

Gość gość
głupie prowo

Gość gość
Właśnie zgłosiłam, opisałam całą sytuację i zasugerowałam, że jako oszustka powinna mieć zlikwidowane konto, aby już nie mogła nikogo oszukać.

Gość gość
Ja pierdziele,podniecasz sie cala ta sytuacja a ta baba-niby oszustka ma cie gleboko w du...e,pewnie splynelo to po niej a ty robisz z siebie bohaterke.Sama sie w bambuko zrobilas i tyle.

Gość gościówa324
"a ta baba-niby oszustka" jak bylo tak jak pisze autorka to nie niby oszustka tylko oszustka na maksa

Gość gość
Nie słuchaj oszolomow. Do Olx zgłaszasz jak nie możesz skontaktować się ze sprzedawcą. Ty kontakt z nią masz tylko boisz się powiedzieć czego oczekujesz