Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratownik medyczny vs pielegniarz vs lekarz Jaki prestiz tych zawodow

Polecane posty

Gość gość

skali od 1 do 10

Gość gość
A ja myślałam, że chodzi o pomaganie ludziom, a nie o prestiż. Więc lepiej żadnego z tych zawodów nie wybieraj.

Gość gość
A Ty się tak nie wymądrzaj. Pomaganie pomaganiem, ale żyć z czegoś trzeba. Szczególnie jeśli chcesz pomagać dając z siebie 100% tj swojej wiedzy, doświadczenia itd. A to kosztuje sporo pieniędzy i czasu. I niestety nie nie jest należycie doceniane. Więc jesli zastanawiasz się nad wyborem zawodu to sam chyba wiesz jak w Polsce z prestiżem i kasą : nr 1 lekarz. Pielęgniarz i ratownik tutaj już nie wiem który, myślę że mniej więcej na równi. A do osoby poniżej: pomagać można w każdym zawodzie i każdy zawód wnosi coś dobrego dla innych.

Gość gość
I sama lepiej nie wybieraj żadnego z tych zawodów z takim podejściem do innych.

Gość gość
No ups, no takie mam podejście, że czy lekarz, czy pielęgniarz, czy ratownik to chyba na 100% będzie pracował, czy nie? Widać z innej epoki jestem, z tej co to się uczyli i studiowali, a nie testy zaliczali. I chodzi im o kasę li jedynie i prestiż, no bo jak będą widziani? No pewnie jako ratownika to go szanować nie będą. No ludzie, no. Ale fakt, teraz medycyna nic nie znaczy, w końcu już 5 lat macie i prestiż będzie i pieczątka. Myślenie nie boli, chociaż patrząc po komentarzach wyżej jednak boli widzę.

Gość gość
Wiedza jakieś pieniądze kosztuje? Ano tak, no gdzieżby to biblioteki iść i książki poczytać. A doświadczenia akurat na studiach medycznych i tak nie nabierze, to wychodzi potem. Może i skończyć, a i tak w zawodzie nie pracować.

Gość gość
To zależy czy chodzisz na niepłatne czy płatne :P dojazdy itd. To chyba jesteś z innej epoki. Największy prestiż ma lekarz wśród społeczeństwa.

Gość gość
Można i tak, różnie w życiu bywa.

Gość gość
W Polsce żaden! Brak odpowiedniej wiedzy może 10% posiada wiedzę!

Gość gość
taaaa.... :P