Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgfda

Może mi ktoś wyjaśnić gdzie ta bieda w Polsce?

Polecane posty

Gość jhgfda

Nie znam nikogo kto nie miałby pracy, po ulicach jezdzą bardzo dobre samochody, nawprawdę rzadko kiedy spotykam starsze rocznikowo auto. Parkingi pod supermarketami pękają w szwach a ludzie do koszyków pakują tyle żarcia że ja bym to chyba przez pół roku jadła. Prawie każdego stać na wynajęcie mieszkania albo choćby na wzięcie kredytu. Wszytkie mieszkania znajomych odpicowana, non stop jakieś remonty, wymiana mebli, podłóg, telewizorów na coraz to lepsze. Gdzie ta bieda do cholery? A skoro ja jej nie widzę mieszkając na podkarpaciu to jak musi być dobrze w reszcie kraju.

Gość gość
to jest faza 1 niszczenia kraju bez wojny, zadłużanie po uszy obywateli. i robienie z nich niewolników długu. To wszystko teraz jedzie na mega kredytach i kasie z zagranicy misiu.

Gość gość
Serio?! Może Ci się kraje pomyliły bo jesteś w De czy w innym kraju po to aby zarobić na ten samochód, remonty... itd ?

Gość gość
c***u, mam 30 lat a w tym uzbestanie zarobilem poki co tylko 4 tys zloty, a chuje z mopr****** mi dawac tylko 50 zl miesiecznie bo jestem za mlody! musze k***a o jakas zebracka rente sie starac zeby przezyc! chodze w yych samych ciuchach od 10 lat, a w osrodkach dla bezdomnych jest pelno mlodziezy. zielona wyspa k***a !

Gość gość
gdzie ty to widzisz bo ja nic takiego nie widzę

Gość gość
shatyn nie ośmieszaj się z gościa zakładając kolejny temat mydlący oczy ludziom propaganda peowska już nie działa ludzie widzą jak jest w PL i ile mają w kieszeni

Gość jhgfda
Nie twierdze że ja mam dobrze bo nie mam i kasy mi brakuje na wszystko, tym bardziej mnie dziwi że znajomi i ludzie dookoła zyją na takim poziomie, nie liczą młodych do 25 lat ale takich po 30. Każdego stac na świetny samochód, mieszkanie, dobre jedzenie, remonty. Skąd oni biorą tyle kasy? Wiem że między innymi kredyty, ale na kredyty też trzeba mieć pieniądze! To samo z pracą, prace ma każdy, a mówi się że bezrobocie jest takie duże.

Gość jhgfda
jestem kobietą, nie robią żadnej propagandy, nie głosuję na PO, bo ich nie trawię! Po prostu dziwi mnie że we Polsce ludzie żyją na dobrym poziomie, mam wrażenie że tylko ja bieduje.

Gość gość
jesteś shatyn bo każdy kto pisze normalnie na temat Polski to shatyn.

Gość gość
jhgfda serio ?! to wyjedź z kraju za pracą tak jak wiele milionów przez Tobą za chlebem bo wg Ciebie PL "nie ma biedy" jeśli patrzysz tylko w TV a rodzice na Ciebie pracują to nie odczuwasz tego, że jest naprawdę bardzo trudno w PL o pracę i godziwe zarobki aby móc się utrzymać

Gość gość
to sie nazywa: kredyt ;) tu nawet pralke by kupic musisz brac kredyt, a zarcie ma tyle tanich odpowiednikow, ze nie musi kosztowac wiele, a kto w takiej sytuacji przejmuje sie jakoscia?

Gość gość
jhgfda idź na kasę pracować w PL to nie będziesz klepać biedy

Gość jhgfda
Zgadzam się z tym, jak ktoś jest niezaradny to klepie biedę, sama jestem niezaradna i jestem biedna. Oczywiście mogłyby być lepsze warunki zatrudnia i lepsze pensje w tym kraju, ale jeśli ktoś ma łeb na kartu i jest zaradny to nie bieduje. Tym się róznimy od zagranicy, że tam nawet niezaradny ma dobrze u nas niezaradnych nie stac na nic.

Gość gość
nie wiem w jakim środowisku się orbacasz ale zapewniam cię że poza dużymi miastami to w polsce ludzie pracują nawet za 3 zlote za godzinę. więc to co ty znasz to nie bardzo jest istotne i nijak się ma do tego co naprawdę jest.

Gość gość
Jest to bieda umysłowa i ciemnota. Dowód: to forum.

Gość gość
idz do biedrony i zobacz co Ci ludzie mają w tych koszykach za frykasy - parówki 40% mięsa, ciastka z najtańszym olejem palmowym , tanie chipsy i piwo - jakas mielonka z psa i chleb najtańszy - pierś z kurczaka na promocji - i mrozone pierogi... to własnie jest to bogactwo??? Kosz wypełniony goownem ? samochody średnio 6- 8 letnie do 20 tyś - to 60% parkingu 20% to starsze i 20% auta droższe >20 tyś

Gość gość
wystarczy spojrzeć na fury pod moim blokiem nowiutkie, ładniutkie wszystko od 30 tysięcy w górę i niby skąd ludzie na to mają?

Gość gość
bo to j****i frankowicze, ktorych teraz bedziesz musiec splacac, bo kochany rzad tak zazadzil!

Gość gość
A co by bylo jakby ci zzagranicy wrócili? Przecież wtedy bezrobocie wzrosłoby dwukrotnie

Gość mazurka91
przejedz się na warmińsku-mazurskie (pomiń większe miasta) powiat węgorzewski 30% czy piski 27% bezrobotnych niezaradni? dobre sobie

Gość gość
czeba rozp********iccc1 rzad i wszystkooo rebelia!

Gość gość
jhgfda tu nie chodzi o niezaradność !!! ale to sam fakt, że w PL pracując za najniższą krajową na kasie albo w sklepie sama nie jesteś się w stanie utrzymać a już nie mówię o utrzymaniu rodziny i pracujesz na przysłowiową miskę ryżu a za granicą już 18 latek z pracy na zmywaku jest w stanie się utrzymać, opłacić mieszkanie i utrzymać samochód i mieć na przyjemności. To chyba jest różnica co?

Gość gość
roooozzzp**************ic !112$!@!

Gość gość
za granicą? tzn na Ukrainie? w Rumunii? Czechach? Słowacji? Bułgarii? Chorwacji? Serbii? Czarnogórze?

Gość gość
w polsce to luksusem jest wycieczka na tydzien do zbankrutowanej grecji i torba markowych slodyczy z marketu :O to nie do pomyslenia, ze w krajach unii europejskiej, ze w reszcie kraji ue za wycieczke do wloch all inc. zaplacisz z jednej minimalnej wyplaty i zostanie ci jeszcze na comiesieczne rchunki i zarcie, bo jedzenie to zwykle zaspokojenie ludzkich potrzeb (lub kaprysow jezeli chodzi o slodycze), a to czy kupisz paczke twixow (chyba 10szt w jednej) za 1,69 eu czy wybierzesz jakies marketowe podroby za 0,99 centow to juz twoj wybor.

Gość jhgfda
Rozumiem różnicę i rozumiem dysonans między zarobkami za granica a Polskimi, dlatego tym bardziej nie rozumiem skąd ludzi stać na to zycie na dobrym poziomie. Może ja mam dookoła wyjątkowo zamożnych znajomych, ale to przecież zwykli ludzie, niektórzy nawet nie mają wyższego wykształcenia a naprawdę stac ich na wiele. Po prostu zastanawiam się skąd oni mają na te samochody, wycieczki i remonty pieniądze. Ja pracuję za 1.300 zł na rękę i nie stać mnie praktycznie na nic.

Gość gość
może na Białorusi? Liwie? Łotwie? Estonii? w tych krajach 18 latek na zmywaku zarabia tyle ze "jest w stanie się utrzymać, opłacić mieszkanie i utrzymać samochód i mieć na przyjemności."?

Gość gość
to nie do pomyslenia, ze w krajach unii europejskiej, ze w reszcie kraji ue za wycieczke do wloch all inc. zaplacisz z jednej minimalnej wyplaty i zostanie ci jeszcze na comiesieczne rchunki i zarcie x tak jest w krajach które wymieniłam w poprzednich postach? w którym?

Gość gość
shatyn nie bredź już pleace :( 🌻