Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w Polsce tak naprawdę niewielu ludzi zna angielski

Polecane posty

Gość gość

w szkole się języka praktycznie nie da nauczyć, chyba że bardzo tego chcesz... angielskiego można się uczyć faktycznie, ale bez podręczników. ludzie ledwo dwa słowa wyjąkać w tym języku potrafią niezależnie od wieku. to, że wiele słów angielskich jest powszechnych, nie oznacza, że jest on tutaj dobrze znany...

Gość gość
zgadzam sie, sama znam angielski ale slabo, o droge umiem jako tako zapytac, kupic bilet na pociag, cos przeczytac w necie po angielsku ale normalnie pisac czy rozmawiac nie umiem :) 90% ludzi ktorych znam podobnie, cos tam powiedzą, cos zrozumieją ale nic poza tym ;)

Gość gość
Dobrze znają ludzie po filologii angielskiej którzy ponadto mieszkali w anglojęzycznym kraju także znają język teoretycznie i praktycznie :-)

Zeżrę anglię! Smaczne to united kingdom! Fish and chips and ice kalt whiskey with pepsi cola and ice with boubblles! Fart! Burk! Snore!

Gość gość
POLSKA DLA POLAKÓW! Kurwa we własnym kraju będę gadał po POLSKU! jak się jakiś debil nie potrafi nauczyć Polskiego to niech nie przyjeżdża do mnie ze swoim językiem bo ja do niego muszę jechać z jego :O

Gość gość
nie bulwersuj się. chodzi mi o pogląd, że w Polsce "wszyscy znają angielski". g prawda.

Gość gość
Bardzo dobrze i doskonale angielski zna 10% Polakow przecietnie (przedstawic sie, kupic bilet, zapytac o droge typu Kali chce jechac do London ulica bla bla bla, ile kosztuje to i to, poprosze to i to) ok 40% Polakow reszta nie umie nic lub pojedyncze słowa lub zdania 🖐️