Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PO chce wprowadzić bykowe 35% podatku dla singli

Polecane posty

Gość gość
Dobra niech mi to odciagna ale oddadza kase z z moich podatkow ktora oddalem na szkoly, przedszkola, ochrone zdrowia dzieci tych wielodzietnych patoli.

Gość gość
ale to ciekawy pomysł jest. zamiast dawać socjal na dzieci to ukarac tych co ich nie mają:D efekt ten sam:classic_cool:

Gość gość
"ok Polska jest stracona jeśli wszyscy to tacy jak ten nieudacznik z 16:46 co dzieci nie potrafi zrobić " Nieudacznik to ten ktory nie potrafi sie sam utrzymac i oczekuje od panstwa ze mu obnizy podatki a tym samy ze inni (miedzy innymi single) beda utrzymywac cala jego rodzine

Gość gość
co do smej idei to jest niedorzeczna.jak można kogoś karać za brak dzieci? jak również za ich nadmiar? co to ma być? jakas korfa obora czy co? żebym ja ich zaraz nie zaczął koorfa karać za chciwość koorfy piertolone. bo ktoś to musi zrobić najwyraźniej bez wzgledu na waszą głupote

Gość gość
Moją emeryturą będą moje dzieci a ty idioto jak będziemy oboje w wieku emerytalnym i ja z wnukami będę szedł ulicą to nie wyciągaj do mnie brudnych łap o kasę bo nie masz z czego żyć bo ci się dzieci nie chciało mieć!

Gość gość
a na co niby mają iść te podatki? bo na co idą to wiem. może na zapłodnienie invitro?

Gość gość
gość 16:55 skończ piertolic deklu koorfa. zobaczysz emeryture jak swinia niebo

Gość gość
Idioto ten solidaryzm spol jest chory żeby ktos odprowadzal składki a potem miał emeryture uzależniona od jakiejś demografii lepiej zlikwidować zus i prywatnie skladac na własną emeryturę

Gość gość
powodzenia życze:D

Gość gość
Jak wprowadza bykowe to zgłoszę to do Trybunału Konstyt a potem nawet do Trybunalu Europejskiego, ale najpierw postaram się żeby Po co okradli mnie z ode a teraz chce mnie niesprawiedliwie opodatkować, zniknęło ze sceny politycznej.

Gość gość
jak zlikwidują zus to kto wypłaci zobowiązania emerytom, którzy skłądali w nim kase? sświęty mikołaj? czy może mają w imie solidarności społecznej odpuścić? chory jesteś? niech likwidują ale niech oddadzą wszystko co zabrali. zresztą zus to państwo. państwo też chcesz zlikwidować?

Gość gość
Do 17:03 Ale co zgłosisz do Trybunału?W Niemczech taki system normalnie funkcjonuje także to żadna nowość.

Gość gość
Jakby ktos te składki co wrzuca do zusu przez lata dawal na lokaty inwestowal to by lepiej na tym wyszedł.

Gość gość
Oczywiście najpierw wypłacić a potem zlikwidować zus

Gość gość
no ale nie dawał bo zus mu to zabierał bez pytania. i co chesz z tym zrobić? ubić staruszków?

Po pierwsze primo Bykowe jest niezgodne z konstytucją ale tą to już co poniektórzy z polityków chcą zmienić A po drugie primo dla tych co o emeryturze myślą Nie jest problemem podnieść wiek emerytalny o następnych kilka albo kilkanaście lat :O

Gość gość
polactwo pryszczate wciąż tego nie rozumie , że ma chuj do gadania swołoczą przykurzona. płacić będzie i koniec! morda bezzębna w kubeł

Gość gość
ale państwa nie stać żeby wypłacić. ale rozumiem, że pomysł likwidacji pozostaje aktualny w imie dobrobytu przyszłych pokoleń. można zlikwidować zus to można i lokaty. patrz cypr. fundusze inwestycyjne też mogą "zbankrutować" patrz japonia. a ty jesteś debilem. patrz swoje posty

Gość gość
jedyne co trzeba to zlikwidowac to banki i ich walute. niestety co dalej trzeba zrobić nie wiem bo są już przygotawani na taką ewentualność i obstawili wszystkie alternatywy. pogódź sie z tym, że nic nie zrobisz. zdechniesz jako niewolnik ale najpierw napłodzisz swoich zastępców. możesz też umrzec z godnością w walce ale tego nie zrobisz bo nie wiesz z kim walczyć. tan chcesz walczyć z emerytami akurat ale też chyba nie otwarcie:D

Gość gość
jak teraz zabiorą emerytom to powiedz mi dlaczzego nie mieli by zabrać tobie jak będziesz emerytem. w dodatku argumentując to idetycznie jak teraz. bo chyba uważasz ze akurat tobie nie zabiorą? bo będziesz miał na lokacie:D

Gość gość
"w niemczech to funkcjonuje od lat" a c***j mnie to obchodzi. w niemczech funkcjonowało wiele róznych rzeczy łacznie z nsdap.

Gość gość
tak czy siak ja żadnego bykowego nie będę płacił bo nie jestem rogacizną do c***ja wafla. i wam też radze nie płacic. najlepiej żadnych podatków bo i tak je przepiertolą. no ale oczywiście możecie uważać, że idą na jakieś zbożne cele. w końcu przecież oddajecie im pieniądze za słowną gwarancje, że je dobrze wykorzystaja. dlaczego mielibyście im nie wierzyć?

Gość gość
i tak już za wszystko płacicie i to więcej niż zapłacilibyście prywatnie. probem leży w tym, ze nie każda instytucja państwowa istnieje po to żeby przynosiła dochód. swoją drogą wie ktośczy sejm albo senat jest rentowny?

Gość gość
milion razy wam tłumaczę że PO robi dokładnie wszystko tak jak jest na zachodzie w Niemczech ! wszystkie przepisy tyczące podatków szkół genderu i innnych góffnianych spraw - PO robi dokładnie jak w DE tutaj jest bardzo wysoki podatek dla samotnych PO wprowadza nam wszystko co najgorsze z zachodu za to co dobre to niestety NIE!

Gość gość
to jest koorfa smiech na sali. co jeszcze opodatkują? kootasy od centymetra? nie wiem koorfa jak można sie na to godzić? a wy nie dośc że sie godzicie to jeszcze to popieracie no bo przecież to nie was opodatkowują. jesteście beznadziejni. to jest zwykłe wymuszenie a nie zaden podatek. podatek to ja moge zapłacić na coś a nie od czegoś. w końcu koorfa kootasa dostałem od państwa? jest jakaś służba, która o niego dba i go pielęgnuje że teraz mam płacić podatek za to że nie uzywam go zgodnie z przeznaczeniem koorfa?

Gość gość
to mój koorfa kootas anie państwowy. niech spiertalają podatek koorfa co jeszcze?

Gość gość
piertolone pejsy koorfa w doope jepane. otpiertolić sie od mojego kootasa cwele niemyte. za rok koorfa wprowadzicie brzezanie na porodówkach pedały

Gość gość
To ja proponowalam likwidację Zusu ale stopniową i oczywiście z wyplaceniem zobowiązań wszystkim osobom które do tej pory płaciły składki . I oczywiście osoby które nabyly prawo do emerytury, powinny miec je wyplacone przed likwidacja zusum Nie mam nic przeciwko emerytom, żal mi ich ze robili i odprowadzali składki a teraz maja głodową emeryturę, tylko szlag mnie trafia jak ktos pieprzy ze jak nie masz dzieci, to nie masz praw do emerytury choc pchałeś w ta dziurę zus swoja kasę przez cale życie. Ten system jest chory jaki solidaryzm jak mundurowy pracuje 15 lat a dostaje wysoka emeryturę a zwykly pracownik 40 lat a dostaje ochlapy. Sprawiedliwiej aby kazdy zebrał co wypracował i mogl w kazdej chwili z tego korzystać bez uzależnienia od waloryzacji czy przyrostu naturalnego.

Gość gość
nic im nie zapłace!! wyjade z tego kołchozu w p**du i niech mnie cmokną w dope złodzieje

Gość gość
A mi sie ten pomysl podoba. Jestem kobieta 36 latnia. Nie moge znalezć męża. A tak to będzie mi łatwiej, bo teraz wszyscy panowie i panie po 35 rż aby nie płacić podatku, na gwałt będą sie żenić ze sobą. No to szybko rozwiąże mój problem :D