Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ekwiwalent pieniężny za urlop

Polecane posty

Gość gość

proszę o pomoc sytuacja ma się tak, że mam 13 dni urlopu z poprzedniego roku i 26 dni niewykorzystanego urlopu tego roku, jednak w październiku mam rozwiązaną umowę - umowa na zastępstwo, w pracy już wiedzą że nie wykorzystam urlopu bo i nie było nawet jak :-/ i mam pytanie, czy ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop dostane 13 dni za zeszły rok i 26 dni za obecny rok ? czy obetną mi te 26 dni ?

Gość gość
Nie ma już żadnych ekwiwalentów. Należny ci urlop masz wykorzystać (bodajże do końca kolejnego roku ale za to nie dam głowy) albo ci przepadnie. Ty wykorzystasz go sobie w kolejnej pracy.

Gość gość
wiem, że dostane ekwiwalent bo zostałam o tym poinformowana już ;) pracuję w dużej korporacji, tam nie ma czasu na urlopy ;) zadałam pytanie i chciałabym uzyskać odpowiedź uprzedzając w kadrach powiedzieli że nie mają czasu teraz tego obliczać i koniec rozmowy

Gość gość
urlop rozlicza się mniej więcej 2 dni na miesiąc , więc dostaniesz kase za 13 dni starego urlopu i jakieś 20 dni za ten rok . nie mogą ci zapłacić za urlop za listopad i grudziń skoro nie przepracujesz tych miesięcy.