Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domagam się lekcji ateizmu w szkołach finansowanej z budżetu państwa.

Polecane posty

Gość gość

Skoro religia może na sile kazać wierzyć i uczyć wszystkich argumentów za słusznością katolicyzmu, tak domagam się lekcji ateizmu by uczyła argumentów przeciw słuszności religii. Nie będę dalej wyjaśniać bo mi się nie chce, inteligentni zrozumieją, a ograniczeni umysłowo będą się kłócić, ale raczej interesuje mnie zdanie tych pierwszych wiec niech się nie mądrzy nie wypowiadają dla swojego dobra,a żeby potem nie mieli pretensji ze się Boga obraża,a sami wchodzą tam gdzie nie powinni i potem mają pretensje

Gość gość
No i dobra postawa, dlaczego mamy finansować lekcje religii na które nie chodzą nasze dzieci? Skoro finansujemy katolików to niech i katolicy finansują lekcje ateizmu, a dopiero wtedy zobaczą jak to boli

Gość gość
Ty głupia kurwo ateistów trzeba tępić a nie jescze im dawać uczyć jesteś nienormalna lewaku glupi

Gość gość
Ty głupia k**wo ateistów trzeba tępić a nie jescze im dawać uczyć jesteś nienormalna lewaku glupi X Pierwsze argument za tym ze ludzie wierzący to idioci zachowujący się jak zwierzęta

Gość gość
zgadzam sie, na religie prawie ze nie chodzilam, na usprawiedliwieniach wiecznie, nie moglam sluchac tych bzdur :D pamietam te puste sale, nie tylko ja tak myslalam

Gość gość
Przecież jest etyka dla niewierzących.

Gość gość
Ale my nie chcemy etyki bo etyka to nauka o religiach, a my chcemy ateizmu czyli nauki o Nie słuszności wszelkich religii. Nie rozumiesz to po co się wypowiadasz?

Gość gość
Bez przesady. Z religii można się wypisać oraz można zamiast tego chodzić do domu albo na etykę. Nie chcesz płacić podatku? Pracuj na czarno. Unikniesz w ten sposób dużej części podatku. Albo zmień kraj na taki bez katolicyzmu jako główna religia kraju. Bo bądźmy szczerzy - polska jest katolicka. Wszędzie krzyże i kościoły :( Przez takich ludzi jak Ty, inni biorą nas za ograniczonych umysłowo i mają "ale" do ateizmu.

Gość gość
Najlepsze jest to ze na religię w szkołach od gimnazjum do szkół średnich na klasę 30 osobową na religię chodzi może 6 osób,a katecheta i tak ma pełen etat i prowadzi lekcje dla tych kilku osób zamiast połączyć te lekcje z inną klasą i mieć pół etatu

Gość gość
Zgadzam się z powyższym wpisem.Jeżeli jesteś ateistą i nie chodzisz do kościoła to najlepsze wyjście to zmiana kraju :-)

Gość gość
20:38 czyli nie rozumiesz

Gość gość
Autorze rozumiem ten kontrast a jednocześnie podobieństwo tych dwóch można by rzec "dziedzin" i szczerze to nigdy na to nie wpadłem choć pomysł genialny, a ty gościu 20:38 chyba rzeczywiście nie do końca przetworzyłeś temat skoro uważasz go za objaw upośledzenia, użyj logiki a wyłapiesz drugie dno

Gość gość
w każdym państwie ue jest w szkołach lekcja religii takiej jaka akurat jest tam najpopularniejsza, antyklerykalne polaczki to debile skoro myślą, że nie będzie religii tylko dlatego że im się to nie podoba

Gość gość
A dlaczego mam zmieniać kraj? Jestem dumny z poświęcenia moich przodków, którym kościół w czasie wojny nie pomógł bratając się z nazistami. Kocham Polskę ale nienawidzę ludzi którzy ją niszczą.

Gość gość
20:48 masz rację, dlaczego zmieniać kraj ze względu na kościół? To tak jakbym miał popełnić samobójstwo ze względu na pasożyta w organizmie. To trzeba leczyć a nie doprowadzić do autodestrukcji państwa

Gość gość
A ja nie chcę aby moje podatki szły na idiotyczny gender i na bezrobotnych, no i?

Gość gość
Chodzi o to że ludziom niechodzącym do kościoła nie żyje się łatwo u nas w kraju i najlepszą metodą jest dla mnie wyjazd z kraju na zachód(poza Włochami oczywiście).

Gość gość
20:47] debilem jesteś ty skoro wypowiadasz się na temat który wyraźnie sugeruje by ludzie tacy jak ty się w nim nie wypowiadali dla własnego dobra i swoich uczuć religijnych, nikt cię nie obraża bo nie zostałeś tu zaproszony

Gość gość
Autor to jakiś dureń nie mający pojęcia o realiach. Nawet wśród ateistów większość w coś wierzy np. w reinkarnacje, dusze, różne energie itd.

Gość gość
debil to eweidentnie jest z ciebie, bo gdzie napisałem, że jestem wierzący? i co to ma do tematu? nie trzeba być wierzącym aby zauważyć śmieszne żądania ujadających antyklerykałków w polszy

Gość gość
Mieszkam w Niemczech i robię Umschulung. To wygląda tak, że dwa razy w tygodniu mam szkołę a 3 praktyki. W szkole Tylko przedmioty zawodowe, jak rachunkowość plus religia! Żadnego wf, historii, ale religia jest.

Gość gość
Mieszkam w Niemczech i robię Umschulung. To wygląda tak, że dwa razy w tygodniu mam szkołę a 3 praktyki. W szkole Tylko przedmioty zawodowe, jak rachunkowość plus religia! Żadnego wf, historii, ale religia jest.

Gość gość
reinkarnacje, dusze, różne energię X Chyba nie odróżniasz wiary od religii

Gość gość
Tu 20:38 i wciąż uważam że autor jest tępy jak but, ale nie będę z wami gadała bo to nie ma większego sensu, więc to moja ost wypowiedź. Autorze, chcesz stąd wypędzić wszystkich ludzi, bo mają inne zdanie? Nie każdy musi mieć zdanie IDENTYKO jak Ty. Też jestem ateistą, ale sądzę że lepiej jest się wyjebać na to co się dzieje i zająć się swoim, kurwa, życiem. Jednakże jeżeli bardzo chcesz tej swojej gównianej lekcji, polecam stworzyć petycję, ale dajże spokój z chrześcijaństwem. Powiem krótko i jasno: chrześcijanizm to rak narodu którego NIE DA się wypędzić. Więc na wuj z tym walczyć? Ah i jeszcze jedno, autorze? Ból dupisz tak mocno, że śmieję się czytając każdą Twoją wyppwiedź :D Teraz wyzwie mnie pewnie od gimbusów, ale było warto :)

Gość gość
Debile jaki rak narodu. Bóg to widzi i za te bpuznierstwa sam dostaniesz raka glabie.

Gość gość
06:29 uważasz autora za debila tylko dlatego, że nie pojmujesz sensu wypowiedzi wiec na chuj się w ogóle wypowiadasz jak nie masz pojęcia na jaki temat się wypowiadasz, a co do tego ze każdy może się tu wypowiedzieć to trzeba być chyba nie wiem jak ograniczonym, żeby wchodzić i obrażać kogoś do tematu, który sugeruje "nie wchodz i nie obrażaj" polecam się trochę wyluzować bo są na tym świecie głowy mądrzejsze od cb ale niestety większość ludzi tego nie rozumie i się pluje zbędnie a i tak każdy ma na ich zdanie wywalone bo nic nie znaczy dla ludzi mądrzejszych. Co do autora, fajny temat ale nierealny jak wiadomo i niestety musimy męczyć się z tą ciemną masą ale wiem w czym rzecz jednak wieśniaki tępaki tego nie zrozumieją, nie przejmuj się złośliwymi uwagami bo jest to zdanie osób które albo nie potrafią czytać ze zrozumieniem albo poprawnie przetwarzać, pozdrawiam

Gość gość
Do autorki - dobry pomysł

Gość gość
Jeszcze zapłaczecie do Boga idioci. Tym pisaniem kręcicie sobie bat na dupę. Bylem taki jak Wy a teraz moje życie zmieniło się w piekło za bycie bezbożnikiem.. Was czeka to samo.

Gość gość
Spokojnie, niedługo będziecie mieli przymusowe lekcje Koranu i jeszcze zatęsknicie za tym "katolickim terrorem"...Ze łzami w oczach bedziecie wspominać tę niewolę...

Gość gość
Haha no ciekawe.