Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile lat planujecie siedzieć w domu z dziećmi?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyżej. Moje ma 8 msc i planuję za 2 miesiące wrócić do pracy na pół etatu:) Drugie nie planuje, ale jakbym planowała to tak żeby raz zrobić przerwę w zawodzie czyli np. 2 lata. Jak jest u was?

Gość gość
Z pierwszym bylam 3 lata, ze względu na to, ze nie miałam gdzie wracać i opiekowalam się synem do czasu przedszkola. Teraz jestem na macierzyńskim z córką i będę po roku wracać do pracy na pełen etat, choć powiem szczerze żal mi, ale nie mam wyjścia.

Gość gość
siedze 11 mcy i sie o mnie juz upominaja wiec po rocznym nie wezme urlopu wypoczynkowego tylko wracam, czasami bycie dobrym pracownikiem nie popłaca ;)

Gość gość
2,5 roku

Gość gość
14 miesięcy

Gość gość
Planowałam zostać do czasu aż pójdzie do przedszkola, ale kiedy miał rok mogłam pójść do wygodnej (pod względem lokalizacji i godzin) pracy i z chęcią skorzystałam. Potem zanim jeszcze poszedł do przedszkola- na cały etat, a potem złośliwość losu- kiedy dostał się do przedszkola, ja straciłam pracę i ładnych kilka miesięcy "siedziałam" w domu. Nie wszystko da się zaplanować.

Gość gość
Do 18stki bo karmie piersią i nie ma nic lepszego niz mleko matki. Myśle ze przyda sie dziecku ten cudowny nektar bogów wchodzić w "dorosłość" :D wtedy tez nie bede przerywać kp bo przeciez nie ma takiej potrzeby-moze samo sie odstawi a jak nie to dobrze-moje mleko wystarczy dla dziecka jako jedyny posiłek do starości...bez cycka nie zaśnie

Gość gość
Moja corka ma 1.5 roku. Do przedszkola pojdzie wieku 3 lat. Nie wracam do pracy bo planuje drugie dziecko. Ja drygie pojdzie do przedszkola to wrócę do pracy.

Gość gość
Planwałam pracowac na macierzyńskiem, a nie wróciłam do pracy nigdy... znalazłam inne popłacające zajecie, ale trochę żal...

Gość gość
syn ma 2 lata, planuję w tym momencie drugie, a jak drugie będzie miało 3,5- 4 lata i pójdzie do przedszkola to pewnie wrócę do pracy. chyba że otworzę firmę w domu. nie chcę żeby dzieciństwo moich dzieci przeleciało mi koło nosa, chcę się nimi nacieszyć, bo to bardzo szybko mija. a dzieci przede wszystkim potrzebują matki co najmniej do 3 roku życia. szkoda mi maluchów które siedzą z żłobach po 8 godzin.

Gość gość
Z pierwszym bylam tylko 17 miesiecy w domu i bardzo tego zaluje ! Musialam wrocic , z prozaicznych,ekonomicznych przyczyn. Z drugim byłam 3 cudowne lata :) Z blizniakami tez 3 zanim poszły do przedszkola. Czyli w sumie nie pracowalam zawodowo 6 lat. Nie załuje ani chwili z dziecinstwa moich dzieci, które moglam z nimi spedzic w pelni, a nie tylko " po pracy '. Nie musiałam wracac z przyczyn ekonomicznych.. Powrot mój do szkoly 2 lata i praca na pól etatu, dpóki dzieci nie okrzeply w szkole. Dzis pracuje na pełen etat i zawodowy i ' domowy ' :)

Gość gość
Lat? 8 miesięcy mam zamiar, rok maksymalnie.