Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do ilu minut moge podac niedopite mleko?

Polecane posty

Gość gość

Corka czasem wypija 200 bez mrugniecia okiem, a czasem pije na raty. Wiem, ze nie mozna podac pozostalego mleka na kolejny posilek, ale jak podam do 30 minut maxymalnie od posilku, to chyba nic nie bedzie dziecku?

Gość gość
Na opakowaniu powinna pisać taka informacja. Nie wiem jakiej firmy mleka używasz, ale ja używam Bebiko i u mnie pisze że do 2 godzin można podać a potem należy wylać

Gość gość
Do dwoch godzin swieze, a mi chodzi o takie, ktore bylo juz pite

Gość gość
A pite jest nieswieże?? Chodzi o to, ze mleko nalezy podac w tym określonym czasie, a czy było upite, czy nie to nie ma znaczenia

Gość gość
mleko modyfikowane czy takie zwykłe z butelki/kartonu?

Gość gość
Ma znaczenie i to duze. Na opakowaniu jest napisane, zeby nigdy nie podawac niedopitego mleka. Bakterie, ktore dostaja sie z jamy ustnej dziecka, rozwijaja sie potem w tym mleku. Dlatego pytam, w jakim czasie mozna bezpiecznie podac takie mleko

Gość gość
A nie pisze na opakowaniu, że należy przygotowaną mieszankę podać do XX minut? Na moim pisze, że po upływie godziny od rozpoczęcia karmienia należy pozostałą mieszankę wylać.

Gość gość
Nie. Czyli jakby do godziny mozna podac...

Gość gość
Z opakowania enfamilu: po upływie godziny od rozpoczecia karmienia pozostałą w butelce mieszankę nalezy wylac...- czyli, o zgrozo, przez godzinę mozna tym karmic dziecko nawet jak na jakis czas jesc przestalo

Gość gość
Nam położna mowila ze 30min

Gość gość
No niby godzina jest ok, myślę że noworodkowi dałabym max do 30 minut, a starszemu dziecku dawałabym tak, żeby do godziny wypiło wszystko. Choć ja tego problemu z piciem na raty nie miałam, bo moja to miała apetyt i wszystko zjadała od razu;)