Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąz miesiąc po slubie się znęca nade mną

Polecane posty

Gość gość

piszę bo nie wiem co mam zrobić... jesteśmy po ślubie miesiąc czasu, on mi mówi że rolą kobiety jest gotować, prać, sprzątać i robić zakupy, a jego przynoszenie pieniędzy do domu, nie szanuje mnie wyzywa od psycholi, idiotek każde wypierdalać, jak nie chciałam mu dać zamknąć drzwi to mi rękę przytrzasnął, pozbawił mnie pieniędzy, szantażuje że jeszcze każe mi paragony przynościc bo za duŻo wydaje a sobie nic nie kupuje. robi z siebie idealnego przy ludziach i rodzinie, ostatnio najpierw za mną chodzi potem jak już nie mogę nerwowo wytrzymać zaczyna kamerować robią z siebie świętegonp. mówi żebym go wyzwała tak jak przed chwilą a nazwałam go kłamcą bo kłamał to kim jest innym a sam się nei chce przyxznać że powidział przed chwilą -wypierdalaj stąd na zbity pysk bym się wyrzucił (mieszkamy w jego mieszkaniu) a jak włączy kamerę to możesz wyjść nie chce z Tobą rozmawiać, i tak przekręca prawde że wychodzi na jego i jak ktoś go słyszy to tak jakby on był ok a ja jakaś kłótliwa, uzyłteż stwierdzenia że nie da mi kasy i pieniądze to jedyny hak jaki na mnie ma. ja nie pracuje bo studiuje dziennie i wiedział o tym że nie mam kasy a został mi rok studiów. po tym jak powiedział że nie da mi kasy zarządałam svojej częsci z weselnych ale on mi nie da bo ma na swoim koncie osdzczędnościowym i mi nie da bo wydam na szkołę a teraz nie mam za co dojechać nawet więc każe mi zarobić teraz dorabiam ale wypłate mam 10 a studia zaczynam 1 i nie mam na dojazd

Gość gość
Włączaj kamerę swoją w telefonie lub dyktafon zanim on włączy swoją. Najlepiej tak by się nie zorientował.

Gość gość
A rodzice, rodzina, znajomi nie mogą Ci pomóc? Pamiętaj jego siłą jest Twoje milczenie. Uciekaj bo on się nigdy nie zmieni, zniszczysz sobie życie. Szkoda zdrowia.

Gość gość
Odejdź od niego.

Gość gość
No widzisz- tak sie konczy bycie na utrzymaniu męża, jednak powinnaś mieć własną kasę choćby mniej od niego, ale powinnas pracować i byc na zaocznych studiach w tej sytuacji

Gość gość
gość dziś No widzisz- tak sie konczy bycie na utrzymaniu męż 100% prawdy. moja matka 30 lat tak żyła i dziś nie ma nic bo ją okradł (oszczędności były na jego koncie) i za tę kasę przekupił sędziów, prokuratorów, miał adwokatów i jeszcze matkę wrobił is skazał

Gość gość
A przed ślubem taki nie był? Zmienił się o 180 stopni tak nagle? To chyba jakiś socjopata

Gość gość
No widzisz- tak sie konczy bycie na utrzymaniu męża, jednak powinnaś mieć własną kasę choćby mniej od niego, ale powinnas pracować i byc na zaocznych studiach w tej sytuacji xx Co za brednie. Należy jej się połowa wszystkiego. Złóż do sądu wniosek o zaspokajanie potrzeb rodziny i pieniądze z wypłaty męża będą wpływały na twoje konto, gdy powiesz w sądzie, ze maż nie daje nic na życie i nie łoży na dom

Gość skup sie teraz
Przezyłam cos takiego więc słuchaj uważnie. To co robi, to jest początek. Dalej będzie duzo gorzej. 1. Nie wdawaj się w awantury, nie daj się złapać na podniesionym głosie lub chamskich uwagach. Musisz założyć, że w domu jestes cały czas monitorowana. 2. Uważnie korzystaj z komputera. Załóż swoj profil, hasło zmieniaj najlepiej codziennie. Idealnie by było gdybyś korzystała z komputera poza domem. 3. Rozmawiaj o tym z ludźmi. KONIECZNIE. Będą Ci potrzebni świadkowie. 4. Zbieraj twarde dowody w postaci np przelewów na konta, ilości zebranych pieniędzy, paragonów w sklepie itd. 5. Zgłoś się na policje, powiedz, że chcesz wiedzieć co robić w takich sytuacjach. Nie musisz składać zawiadomienia. Możesz porozmawiać i poprosic o sporządzenie notatki. Zapisz dane osoby z którą rozmawiałaś. 6. Idz do Centrum Praw Kobiet lub innych organizacji, które pomagają w takich sytuacjach. Tam Ci udzielą porady prawnej i powiedza jak napisac pozew rozwodowy. 7. Licz sie z tym, że odchodząc będziesz miała wszystkich przeciwko sobie. Ludzie dają się nabierać latami a Ty się czujesz bezsilna bo wiesz, że nikt Ci nie uwierzy. 8. Atak fizyczny jest tylko kwestią czasu, ale będzie zrobiony tak, że trudno CI będzie udowodnic, ze to jego sprawka. Po kazdej takiej akcji korzystaj z pomocy lekarskiej. KONIECZNIE. 9. Zaplanuj swoje odejście. Zastanów się co zabierzesz, gdzie pójdziesz. Skąd weźmiesz pieniądze, czy możesz wziąć rok dziekanki itd. Byc może będziesz musiała uciekać w najmniej sprzyjającym momencie. Musisz mieć plan i to szczegółowy. 10. Uważaj na rozmowy telefoniczne. Rozmawiaj tak, jakbyś miała pewność, że masz podsłuch. Najlepiej kup karte ze starterem i do przeprowadzania rozmów o ktorych ma nie wiedziec uzywaj tej karty. 11. Pilnuj swoich rzeczy!!! Dokumentów, laptopa, telefonu, biżuterii. Jesli masz kogos zaufanego to zawieź swoje rzeczy tam. 12. Zmień konto pocztowe. Nie podawaj nowego adresu ze swojego starego konta. Powodzenia. Uwolnisz się od niego, ale nie będzie łatwo. A moje rady docenisz dopiero po czasie. Jeśli się do nich zastosujesz, oszczędzisz sobie masę kłopotów i nerwów. Pamiętaj. Ten człowiek Cie nie kocha. On chce Cie zniszczyć. Ma ofiarę i łatwo nie zrezygnuje

Gość gość
nie mozesz sie zgadzac na takie zycie.bywaja drobne konflikty ale twoj maz to jakis psychol i z pewnoscia sie nie zmieni.po paru latach bedziesz wrakiem.czy jest opcja zebys sie przeniosla do rodzicow "na przemyslenie sprawy (przez niego)"?czy zawsze taki byl?

Gość gość
popieram skup sie teraz, to nie jest normalna sytuacja i nieuchronnie prowadzi do rozwodu.im wczesniej, tym wiecej reszty zycia ocalisz i wczesniej zaczniesz sie podnosic

Gość gość
Nie dajesz mu d... to go nosi

Gość gość
Mhmm. Jeśli są studentki dzienne, które robią takie błędy stylistyczne i ortograficzne jak autorka to nasze uczelnie są w kiepskiej kondycji. Całość wypowiedzi na poziomie szkoły podstawowej ewentualnie wczesnego gimnazjum.