Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wjakim wieku wasze dzieci usiadly?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma prawie 8 miesiecy i nie siada, na osedlu jest 5 niemowlat w wieku 6,5 do 8m wszystkie siedza :(

Gość gość
Nie przejmuj sie, moja usiadła dopiero teraz , jak miała skończone 10 miesięcy

Gość gość
Ale to zależy czy samo siada czy go sadzaja. Jak jest z tamtymi dziecmi? Mój mały sam zaczął jak miał 6,5 mies a 7 jak raczkowal. Sam nie zmuszalam go.

Gość gość
No i oczywiscie nie masz się czym przejmować :-) mała ma jeszcze czas. Nie patrz na inne dzieci bo wpadniesz w jakąś depresję :-)

Gość gość
Jedna córka posadzona siedziała jak miała 8 miesięcy, ale samodzielnie usiadła mając 10 miesięcy i w tym samym czasie zaczęła raczkować (teraz jest zdrową 8 latką ;) ) Druga miała 5 miesięcy gdy samodzielnie siadała a 6 gdy raczkowała. Niby rodzeństwo a jaka rozbieżność :D

Gość gość
A moze sa posadzone? Moje dziecko tez w wieku 6m sadzalam na troche, samo wstawac z lezenia do siadu nauczylo sie w wieku 9 miesiecy. Przede wszystkim moja corke do pol roku wozilam na lezaco w wozku, potem polezaco, na siedzaco dopiero, gdy sama siadala.

Gość gość
Moja 8msc miała jak zaczęła raczkowac, 9 msc jak sama usiadła . 11 msc jak zaczęła sama chodzić

Gość gość
Nie przejmuj sie.Sa takie mamuski co obloza dzieciaczka poduszkami i mowia,ze siedzi.Duzo mam lubi przesadzac i koloryzowac.

Gość gość
Jak będzie miało rok i nie będzie samo siadać to się możesz martwić, a nie teraz. Moją córka zaczęła raczkowac jak miała niecałe 7 miesięcy, zaczęła też wtedy stawać Sama przy meblach. Za to siadać dopiero jak miała 9 miesięcy. Każde dziecko rozwija się inaczej.

Gość gość
Mój zaczął siadać w wieku 6 mcy, teraz ma 7 i zaczyna chodzić przy meblach. Trochę się boję, że to za szybko

Gość gość
5,5 miesiąca.

Gość gość mamaaa
6 mcy siedział samodzielnie bez podparcia 7 mcy Raczkowa 8 mcy chodził przy meblach 10 mcy pierwsze samodzielne kroki bez pomocy doroslych

Gość gość
9 mcy z hakiem - raczkować i siadać. 2 mce później już chodził sam.

Gość gość
7msc jak sama zaczela siadac. 11 jak chodzila. moja kuzynka twierdzila,ze jej corka w tym samym wieku i siadala i chodzila.Jak zapytalam sie w jaki sposob,to pomagala usiasc,a chodzenie uwazala za wsadzenie do chodzika.takze kazdy interpretuje pod siebie. Dziecko ma jeszcze czas wiec sie nie martw na zapas.

Gość gość
moj ma siedem i siedzi podpierajac sie swoja reka.