Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was zna dobrze jakiś język? Inny niż angielski?

Polecane posty

Gość gość

Mam na myśli na poziomie komunikatywnym, np B2 albo C1. I czy uczyliście się sami czy w szkole?

Gość gość
ruski. uczylam sie do 6 lat w szkole

Gość gość
hiszpanski, na studiach

Gość gość
prawik zna jezyk spod budki z piwem, bardzo komunikatywnie

Gość gość
Do 6 lat w szkole? W sensie 6 lat? Ile miałaś lat jak zaczęłaś i czy przydaje ci się język teraz? Na jakim poziomie jesteś?

Gość gość
W sensie studiowałas filologie hiszpańską? I pracujesz w zawodzie?

Gość gość
6 lat czyli 3 lata w gimnazjum i 3 w liceum. teraz mam 28 lat, pracuje w korpo i mam 1 klienta Rosjanina. dogadujemy sie bez problemu po polsko-rosyjsku ;) nie wiem jaki mam poziom bo nie robilam zadnych certyfikatow z rosyjskiego, ale znam jezyk na poziomie komunikatywnym i to mi wystarcza.

Gość gość
A czy jest tu ktoś kto się sam nauczył jakiegoś jezyka? Bez kursów i szkoły? Z podręczników, fiszek, neta?

Gość gość
Znam język norweski. Nauczyłam się go w szkole językowej. Teraz idę na kurs przygotowujący do Bergenstest.

Gość gość
Ją nie znam angielskiego, tzn. umiem się jako tako dogadać, trochę rozumiem, ale już poważniejszych rzeczy bym nie zrozumiała. Znam za to niemiecki na poziomie c1. Uczyłam się w szkole, później na kursie. Sama także nauczyłam się hiszpańskiego. Nie wiem na jakim poziomie go znam, ale obstawiam że byłoby to b2 gdyż rozumiem wszystko i w większości sytuacji umiem się dogadać.

Gość gość
Inne języki niż angielski

Gość gość
A jak się uczyłaś hiszpanskiego? Z jakich podręczników? Stron, telewizji?

Gość gość
NAJWIĘKSZY SEKRET - Szybkiej i skuteczniej nauki języka angielskiego dla początkujących https://www.youtube.com/watch?v=ECBBftdr1Fw ... i zgadzam się z tym :) na początek trzeba się nauczyć 1000 najczęściej występujących słów :)

Gość gość
Przestan spamować..

Gość gość
ja znałam na poziomie ok B2 niemiecki. Tylko mi wyleciało bo parę lat tylko miałam w lo 2 czy 3 . I mialam wymagajacego nauczyciela ;-> same zagrozenia byly :-P nawet ulal jedna laske. Ja dostalam 1 z zdania domowego bo napisalam na 5 pytan 5 odpowiedzi a mialo byc 50 :-D. Ale potem kosiłam same 5 :-P Nawet mial nadzieje ze ja germanistka zostane ;-> . Teraz malo co pamietam , musialabym sie wziasc za niego ossssstro, ale na razie chce angol do dobrego C1 doprowadzic :-P

Gość gość
Szwedzki, płynnie.

Gość gość
Jkie macie rady na nauke języka?

Gość gość
Ja znam rosyjski. Trochę uczyłam się w liceum, a później w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ . To świetna szkoła, jestem naprawdę zadowolona z poziomu nauki. Bardzo mi się podobało. :)

Gość gość
ja znam niemiecki dość dobrze. ;) Uczyłam się na kursach w http://www.mawil.pl/ i po 2 latach mowię całkiem dobrze. Myślę, że kursy to najlepszy sposób na naukę języków.