Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brązowa wydzielina 40 tydz. ciązy CC

Polecane posty

Gość gość

Cześć, na poniedziałek za dwa dni mam termin porodu (cc). Dzisiaj rano wstałam i na wkładce zobaczyłam brązową/różowawą wydzielinę (nie był to czop śluzowy). Nie mam żadnych skurczów ani innych objawów porodu. Czytałam, że jest to normalna sprawa przy kurczeniu się szyjki macicy i że zwiastuje rychły poród. Jednak trochę się niepokoję (pierworódka) i nie wiem czy nie udać się do szpitala... Ruchy odczuwam normalnie, może dzisiaj trochę ich mniej, a może to tylko moja wyobraźnia :P W każdym razie- czy też miałyście plamienia? Na ile dni przed porodem? Jechać do szpitala? DZIĘKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI! :*

Gość gość
Skąd wiesz ze to nie czop ?? Tez podchodziłam z takim nastawieniem aż pielęgniarka mi powiedziała ze to czop i 15 min pózniej wody odeszły i zaczął sie poród . Zadzwon do swojego ginekologa lub jedz do szpitala bo może być nici z twojego CC i będzie naturalny

Gość gość
Tak mi się wydaje, bo to po prostu wygląda jak zwykła wydzielina, a czop to mi się jakoś inaczej wyobraża :D Czemu miałabym mieć po cesarce?? Przecież jak zaczną się skurcze lub odejdą wody to też można ją wykonać?

Gość gość
To może być czop. Co do cc to jeśli dziecko zejdzie do kanału rodnego to niestety ale cesarki nie dadzą rady już zrobić. Skonsultuj sie z lekarzem.

Gość gość
Cooo? kurde z tym mnie nikt nie uprzedził! :/ Cholera, to niedobrze, bo ja mam dosyć poważne zalecenie ortopedyczne (jestem po złamaniu kości guzicznej) i po naturalnym grozi mi nawet wózek inwalidzki :/ Kurde w szpitalu tez nie uprzedzili o takiej ewentualności... Dobra, dzwonie do gina! :/

Gość gość
Lepiej podjedz na izbę przyjęć niech ci ktg zrobią. Przez telefon to lekarz sobie dużo może.

Gość gość
Słuchaj dalej głupich kwok. A jakimś sposobem w trakcie porodu śniegu robią ccm jak się coś dzieje? Nie masz skurczy nic tak na prawde się nie dzieje. Zadzwoń do gin a i usłyszysz to samo.

Gość gość
Była mowa o zejściu główki do kanału rodnego i cc a nie o tym, że gdy się rozpocznie poród sn to że nie można zrobić cięcia. Czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
Spokojnie dziewczyny ;) Zadzwoniłam do ginekolog, kazała jechać do szpitala. Zbadali mnie i okazało się że to tylko czop sluzowy :) w ogóle wyciągnęła mi go przy mnie i pokazała, hehe :D także odeslali mnie do domu i jutro rano jadę na cc!! Jezu czemu ze mnie taka panikara, patrzę na te wszystkie ciężarne na izbie przyjęć, wody im odeszły, skurcze mają a takie spokojne czekają jakby nigdy nic jeszcze się śmieją i zaruja, a ja siedzę raz blada raz czerwona, szczęki mi latają, ręce się trzęsą, a to tylko na sama myśl ze lada chwila mogą mnie pociąć :/ Chciałabym być taka spokojna oka one :P pozdrawiam!

Gość gość
A jak kobieta rodzi naturalnie i naglw trzeba ciac to glowka nie jest w kanale rodnym? Jest tylko przed zaczeciem porodu i dlatego niby nie mozna zrobic cc?? Oj...ktos tu glupoty wypisuje... Kochana nie denerwuj sie. Ja tak panikowalam przed cc, ze weszlam na sale z cisnieniem 145/90 , a znieczulenie w ogole nie zadzialalo. Moze przez stres... Wdeeech i wyyydecchh