Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

straciłam wszystkie zęby

Polecane posty

Gość gość

Mam 23 lata, a już straciłam wszystkie zęby. Zawsze dbałam o nie i chodziłam do dentysty, niestety w wieku 21 lat zauważyłam że obsuwają mi się dziąsła, a kilka zębów zaczęło mi się chwiać. U dentysty dowiedziałam się że mam paradontozę, od razu zaczęłam leczenie ale niestety po 6 miesiącach wypadły mi 2 zęby. Po dodatkowych badaniach okazało się że moją paradontozę trudno będzie wyleczyć ponieważ jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, które już wcześniej bardzo osłabiły moje dziąsła. Przez następny rok stopniowo traciłam zęby, a te które mi pozostały i tak musiały zostać usunięte żebym mogła mieć zrobioną protezę. Od 6 miesięcy noszę sztuczne ząbki, ale nadal nie mogę się do nich przezwyczaić. Nie stać mnie na implanty, i nawet nie wiem czy moje dziąsła nadawały by się do wszczepienia ich. Nie wiem czy kiedykolwiek się przezwyczaję do tego że jestem bezzębna.

Gość gość
o kurcze bardzo wspolczuje, jestes taka mloda... implanty do calej szczeki to mega wydatek ale chyba predzej czy pozniej bedziesz musiala to zrobic, zeby cale zycie nie chodzic z tymi sztucznymi zębami. nawet nie wiem do kogo moznaby sie zwrocic o wsparcie, to bardzo rzadki przypadek...

Gość gość
przynajmniej gałkę bedziesz teraz lepiej swojemu chłopakowi obrabiać... wiec nie ma tego złego.

Gość gość
Ja nie mam 9 zebow poprzez wypadek rowerowy wybilam se zeby :o Mam proteze czesciowa juz okolo 4 lat, na poczatku myslalam ze zalame sie bo nue umialam jesc ani zakladac tego , ale udalo sie i sie przyzwyczailam no ake czesciowa jest zupelnie inna niz calkowita , bo jednak cos zebow swoich mam.... wspolczuje

Gość gość
Ja tez mam slabe zeby i dzielnie je leczylem iles tam lat. Teraz jak mi sie psuje juz nie lecze tylko wymieniam,do 40-tki juz wszystkie bede mial sztuczne na razie mam 5. Implant kosztuje od 3-8 tys zl zalezy jaki,gdzie i jak dlugo sie go robi. Ale spokojnie po wyrwaniu trzeba dwa-trzy miesiace czekac az sie kosc zagoi. Mozna w tym czasie odkladac kase no i czesto od razu nie placi sie duzo tylko co wizyte od 100-500 zl

Gość gość
Sztuczne to wygoda, nie bola,nie trzeba ich leczyc,nie przebarwiaja sie, w zasadzie nie rozumiem po co ratowac zab np 4 kanalowy jesli to kosztuje niewiele mniej niz sztuczniak. I w sumie nie rozumiem w ogole ratowania "swoich" zebow za wszelka cene. Lepiej jest miec cos czym sie nie trzeba martwic. Ale moze pewnych aspektow pod uwage nie biore

Gość gość
Ja wiem po sobie że dobry dentysta to podstawa...długo leczyłam zeby na nfz... mój maż prze ślubem zawsze chodzil prywatnie i mnnie namówil zebym z nim poszla i zrobia przegląd . Tera wiem jak zle leczone miałam zęby na nfz... polecam ich http://www.dental-med.pl/

Gość DanielCisowski
W Lublinie jest dobry gabinet stomatologiczny zajmujący się implantologią, jeżeli ktoś z Was szukałby w tych okolicach dentysty, to polecam. Aldent świadczy kompleksowe usługi, ceny nie są zbyt wysokie. Na ich stronie http://www.aldent.lublin.pl/implanty znajdziecie więcej informacji.