Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r_d

po terminie

Polecane posty

Gość r_d

termin miałam na 22.09. Zaczynam się stresować bo lekarz powiedział że w pn mam się zgłosić na patologię ciąży i powiedzieć że mam duże dziecko /około 4 kg/ i że lekarz prosił żeby mnie przyjąć / jest ze szpitala do którego mam się zgłosić/, dodaje że lekarz jest od pn na urlopie. Szyjka przygotowana, nie ma rozwarcia, może ze 3 skurcze w ciągu dnia /niebolesne/

Gość gość
No to się zgłoś. W czym widzisz problem?

Gość r_d
nie wiem czy mnie przyjmą czy odeślą do domu

Gość gość
A tego to ci nikt nie powie. Zależy od szpitala. A lekarz pracuje w tym szpitalu czy nie?

Gość r_d
Lekarz pracuje w tym szpitalu ale od poniedziałku wyjeżdża na urlop

Gość gość
No to nie sądzę aby cię odesłali.

Gość gość
lekarz kazał mi powiedzieć że jestem 6 dni po terminie, że mam duże dziecko /4kg/. Powiedział że mnie przyjmą i podłączą kroplówkę, i jak nic się nie ruszy to cesarka. Na moje pytanie a gdyby mnie nie przyjęli, mam powiedzieć że nie czuję ruchów i że on jest na urlopie ale prosił żeby mnie przyjąć. Tak wyglądała cała rozmowa. Czy około 4 kg dziecko to duże?? 2 tygodnie temu ważyło 3200

Gość gość
Przyjmą Cię, ja też zglosilam się 6 dni po terminie i nie było problemu. Mój lekarz mówił, że mam iść, bo tydzień po I tak musiałabym być w szpitalu, a ten jeden dzień to nie robi aż takiej różnicy (tydzień po wypadal mi we wtorek, ja się zglosilam w poniedziałek). Dodam, że mój gin nie pracuje w tym szpitalu, do którego się zglosilam.

Gość gość
Nie wiem, u mnie pewnie by problemów nie robili. Ja tak miałam z wieloma badaniami, przychodziłam na oddział mówiłam "doktor XXX kazał mi przyjść na badanie YYY" i nikt nie robił problemów. myślę, że będzie ok i Cię przyjmą ;) Zresztą jesteś po terminie, nic się nie dzieje, to tym bardziej Cię przyjmą. oddział ginekologiczno -położniczy i osoby tam pracujące są jak dupa od srania, żeby przyjąć ciężarną z problemami ciążowymi.

Gość r_d
nie mam skurczy ani rozwarcia, czy to znaczy że będę mieć cesarkę??

Gość gość
Oczywiście, ze nie :D chyba, ze zdecydują o tym lekarze w szpitalu. Dadzą Ci kroplowke na wywołanie.

Gość gość
A czemu nie sal Ci po prostu skierowania na oddzial?

Gość gość
moja znajoma miała dziecko 4,5 kg była 10 dni po terminie i nikt jej cesarki nie zrobił, rodziła naturalnie, ruszyło po kroplówce z oksy

Gość gość
Kobieto nie idz to szpitala ...na koniec on duzo nie urosnie !! ja urodzilam 3730 ! nie chcij kroplowki to nie jest zdrowr dla dziecka pozniej mogą bym powikłania !! Lekarz mi to mówił