Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia5266

Alergia? Leki nie dają dużej poprawy.

Polecane posty

Gość kasia5266

ilka miesięcy temu pojawiły się u mnie niepokojące objawy. Zatkany nos, suchość błon śluzpwych i wydzielina spływająca do gardła. W efekcie osłabiony węch i znaczne upośledzenie smaku.Najgorsze, że objawy nasilają się podczas jedzenia i często po prostu nie wiem co jem. To dla mnie koszmar. Kiedyś już tak miałam, ale po pewnym czasie samo przeszło. Lekarz stwierdził alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa i dał mi krople sterydowe i leki antyhistaminowe. Pomagały tylko pierwszy miesiąc. Potem zamiast lepiej to było gorzej. Teraz od 1,5 tygodnia biorę silny steryd doustny o nazwie metypred ale poprawa jest nieznaczna. Obecnie czekam na wykonanie testów alergicznych ale mam coraz większe wątpliwości czy to na pewno alergia. Lekarzy dziwi tak znaczne upośledzenie smaku i już nie wiedzą jak mi pomóc. Boję się, że tak mi już zostanie :( Czy ktoś miał podobnie?

Gość Gość

Jestem alergikiem i regularnie używam inhalatora novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Sprawdza się, praktycznie cała rodzina od czasu do czasu się inhaluje. Łatwe do czyszczenia akcesoria, żywotne, nic się nie dzieje z nimi przy dłuższej eksploatacji. Nie wiem szczerze mówiąc, jakbym sobie w życiu poradził bez systematycznych inhalacji.