Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy moge isc do komornika?

Polecane posty

Gość gość

Moj byly maz mial zasadzone alimenty w kwocie 500 zl. Zawsze placil regularnie tj do 15go kazdego miesiaca. W sierpniu sad mu podwyzszyl do 600 i mial ta kwote placic od wrzesnia. Przelal jednak 15 tak jak kiedys 500 myslalam ze moze zapomnial bo to roznie wiec dzwonie do niego i mu mowie ze musi 100 zl jeszcze mi przelac a on z taka radoscia w glosie i zadowoleniem mowi ze musi cos sprawdzic i moze przeleje a moze nie. Mam juz dosc jego zachowania bo sobie jaja ze mnie robi i zachowuje sie jakby byl niewiadomo kim dlatego chcialam mu zgasic ten usmiech i isc do komornika to on od niego sciagnie to co nalezy sie mojej corce. Tylko kiedy moge sie do niego zglosic wiecie moze

Gość gość
Póki płaci to nic nie zdzialasz. Gdyby nie płacił wcale to mogłabyś iść ale żaden komornik nie weźmie sciagania 100 zł.

Gość gość
Ok ale nie placi tyle ile powinien. Dlaczego jak nie zaplacisz rachunku albo chocby raty to Cie komornik sviga. To jest na tej samej zasadzie. Tu 100 i tu 100

Gość gość
Różnica jest taka, ze jak nie zaplacisz rachunku to sprawa idzie ewę z urzędu, a jak facet nie płaci to musisz to zrobic cywilnie. I komornik nie weźmie się za sciaganie 100 zł, bo zarobek dla niego bedzie praktycznie żaden. Pozatym musialabys mieć orzeczenie, ze ojciec uchyla się od obowiazku i nie placi conaniej 3 miesiace wymaganej kwoty.

Gość gość
A ojciec pracuje na etacie? jeśli tak, to weź z sądu wyrok o alimentach z klauzulą wykonalności, złóż w jego kadrach razem z pismem, że mają potrącać mu to z wynagrodzenia i wpłacać na twoje konto. Uprzedź gościa, że jeśli nie wyrówna, to dasz sprawę do komornika, to on będzie ponosił dodatkowe koszty - potrzebne mu to? może go ta wizja otrzeźwi.

Gość gość
a ja myślę że warto iść podpytać prawnika co w takiej sytuacji zrobić. Kto pyta nie błądzi, jeśli jesteś z okolic Wrocławia to zapytaj tutaj www.adwokatwysocki.pl bardzo pomocni specjaliści, pomogli mi w kilku sprawach, dzięki nich wygranych

Gość gość
przecież możesz się skontaktować z komornikiem i przedstawić mu sprawę. Ja korzystałam z pomocy kancelarii www.tarnow-komornik.pl pana Mariana Piaseckiego i polecam, uzyskałam tam szybko fachową pomoc i w końcu mój były przestał się migać od alimentów.

Gość gość
musisz mieć 1 miesiąc zaległośc***ełny i wtedy idz do komornika.

Gość gość
a nie lepiej sie dogadac z ojcem i miec w miare dobre stosunki? ale oczywiscie w glowie zawistej baby, nie ma miejsca na "pojednanie"

Gość gość
przecież możesz się skontaktować z komornikiem i przedstawić mu sprawę. Ja korzystałam z pomocy kancelarii www.tarnow-komornik.pl pana Mariana Piaseckiego i polecam, uzyskałam tam szybko fachową pomoc i w końcu mój były przestał się migać od alimentów.

Gość gość
Witam pracuje w kancelarii komorniczej i jak najbardziej mozesz zlozyc juz wniosek gdyz jest zaleglosc.bzdury gdy ktos pisze ze nie mozesz bo przecież placi.jest zaleglosc wystarczy.