Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasik111

czy wrocic?

Polecane posty

Hej. Pisze do was bo sama nie wiem co czuje i mam nadzieje, ze opinie innych troche rozjasnia mi w glowie. Bylam z chlopakiem 9 miesiecy - ukladalo sie ok - nie powiem ze dobrze i ze wszystko bylo tak jak chcialam ale w porownaniu do moich innych zwiazkow bylo naprawde fajnie. Czesto sie klocilismy- glownie albo praktycznie zawsze po alkoholu... chyba obydwoje mamy problem z piciem - nie to ze jestem alkoholiczka ale zdarzy mi sie przesadzic. Wiec na pewnej imprezie (impreza niespodzianka z okazji urodzin jego kolegi) czulam sie nie najlepiej i zanim tam poszlismy powiedzialam ze nie chce zostac dlugo bo sie kiepsko czuje i rano musze wstac do pracy. Zgodzil sie by wrocic ok 21-22. bawilam sie fajnie ale ok. 23 czulam sie zmeczona i poprosilam zebysmy wrocili. No i sie zaczelo - powiedzial, ze jestem zla osoba i ze wcale nie powinnam przychodzic itd. skoczylo sie ze sama wrcalam pociagiem do domu ok. 50km. Potem pojawil sie nad ranem kompletnie pijany (otworzyla mu wspollokatorka) i poszedl spac u mnie. Nad ranem powiedzialam, ze mam dosc i z nim zerwalam. Poszedl na impreze (swoja urodzinowa na ktora tez mialam isc z nim) i generalnie potem przyszedl do mnie totalnie pijany i znowu slyszalam jaka to zla osoba nie jestem itd. mnostwo niemilych slow. Wpadl do mnie do domu i nie dalam rady go wyrzucic i skonczylo sie na tym ze ja spalam na kanapie. Rano jeszcze napisal do mnie, czy gdzies wyszlam poprzedniego dnia bo podejrzewa, ze sie z kims spotykalam (generalnie ma problemy z zazdroscia). Potem zaczal przepraszac za wszystko i chce do mnie wrocic - powiedzialam, ze potrzebuje co najmniej 2 tygodni by too przemyslec, bo zachowal sie tak ze nawet nie mam slow. Zalezy mi na nim i naprawde myslalam ze to mooze byc na dluzej ale zachowal sie tak nieodpowiedzialnie i niedojrzale, ze naprawde nie wiem czy warto dawac szanse i cokolwiek tlumaczyc. Myslicie, ze ktos moze dorosnac na "szybko"? W sensie, ze wyzbyc sie samolubnych zachowan? dodam, ze nie mieszkam w Polsce i on jest z kraju w ktorym obecnie przebywam. Ciezko pokonac roznice kulturowe, szczegolnie, ze wiekszosc jego znajomych zyje w bardzo "luznych" zwiazkach - w sensie caly czas bez siebie wyjezdzaja i chodza oddzielnie na imprezy, faceci nie wracaja ze swoimi dziewczynami do domow jezeli te nie chca dluzej zostac itd. On mowi ze mnie kocha jak nikogo innego przedtem i po prostu ciezko mu sie przestawic z jednego rodzaju zwiazku w cos duzo bardziej ograniczajacego... Ale ja sama nie wiem...

Gość gość
ja juz bym go nie chciala :(

Ja go chce.. niestety. Tylko nie jestem pewna czy to ten moment w ktorym powinnam sie poddac. Nie mozna wiecznie tlumaczyc i probowac wyjasniac - do tej pory wydawalo mi sie, ze wszystkie nasze rozmowy daja jakis skutek i umiemy przepracowac problemy ale ostatnie 2 tyg totalnie temu przecza. Nie wiem czy dac szanse - wiem ze ludzie potrafia zahamowac takie zachowania tylko nie wiem jak rozpoznac czy on jest takim czlowiekiem.

Gość gość
gdybym ja musiala w nocy sama wracac pociagiem bo facet mnie olal ? od razu skreslila bym go raz na zawsze :( ale Ty myslisz .ze go zmienisz ? zmienic mozesz tylko siebie