Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwona271034

Problem z tabletkami antykoncepcyjnymi

Polecane posty

3 tygodnie temu rozpoczelam brac tabletki antykoncepcyjne. . Pierwszego dnia miesiączki wzielam pierwsza tabletkę tak jak kazala mi pani ginekolog i przez casy czas brania tabletek ( czyli 3 tygodnie), Mialam krwawienie. Po trzech tygoniach mialam zrobic tydzien przerwy od tabletek ale w czwartek wzielam ostatnia tabletkę. A od piatku ( od przedwczoraj) miala byc tygodniowa przerwa ale minol tylko dzien i wczoraj znów dostalam okresu. Co mam zrobic udac sie do ginekolog? Proszę o pomoc bo to chyba nie jest normalne.

Gość gość
Czytaj instrukcję i tak działaj

Gość gość
wszystko jest w normie też tak miałam :) . teraz zawsze będziesz miała okres w soboty, a przez pierwszy miesiąc musiało to się unormować (czasami nawet 2/3 miesiące) wszystko jest w porządku ;)

Gość gość
Silne te krwawienia? Jeśli to bardziej plamienia to tak może się dziać nawet przez 3 opakowania tabletek. Jeśli to silne krwawienia - takie jak normalna miesiączka to wtedy udaj się do ginekologa.

Gość gość
tak bo gdy przestajesz brać tabletki to po 1/2/3 dniach pojawia się okres który trwa zanim zaczniesz brać następne opakowanie tabletek. na swoi przykładzie potam że zaczybam brac tabsy w piątki, ostatnią biorę w czwartek a okres pojawia mi się w niedziele i kończy się w czwartki, dzień przed tym jak biore tabletki. zdarzalo się jednak że wgl nie miałam okresu przez stres czy też że mi się przesunał o 2 dni lub skrócił

Gość gość
*podam *zaczynam

Ale ginekolog kazala mi brac tabletki od pierwszego dnia miesiaczki. To wkacu kiedy mam teraz zaczac brac jak ostatnia wzielam w czwartek?

Gość gość
to zawsze pierwsze opakowanie bierze się w dniu miesiączki :) w tym czasie się wszystko normuje i teraz musisz brać po tygodniowej przerwy, czyli jak zaczełaś brać tabletki np w piątek tak teraz zawsze będzie je zaczynała brać w piątki po tygodniowej przerwie x tak właściwie to bierzesz tak jak ja ;) ja następną tabletkę wezmę 2 października (piątek) ty też powinnaś wtedy wziąć

Czyli jak dobrze rozumiem to 1 opakowanie zaczyna sie pierwszego dnia okresu. A potem jak sie konczy paczke tabletek po 1,2 lub 3 dniach zaczyna sie okres. I po tydodniu przerwy od ostaniej tabletki zaczynamy nowa?

Nobto teraz wszystko wiem. A plamienia kiedy powinny sie skaczyc bo teraz mialam przez czaly czas brania tabletek?

Gość gość
tylko w pierwszym miesiącu bierzesz je w trakcie okresu, potem okres bedziesz miała tylko w tej przerwie :) (od soboty do czwartku lub krócej) w piątej już nie będziesz miała i wtedy zaczynasz brać