Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia stypendium

Polecane posty

Gość gość

Czy na studiach stypendium dostają tylko osoby, których dochód na rodzine jest taki jak tam ktoś ustalił (teraz chyba 800 ileś/os.), bez brania pod uwagę tego, że np. rodzice są obciązeni kredytem hipotecznym itd? Ja chcę iść na studia (tzn już jestem zapisana), ale bez uwzględnienia tego kredytu to dochód jest dużo większy niż te 800 zł na os. Poza tym, żeby studiować muszę mieszkać w innym mieście, a to też koszt... Wie ktoś coś na ten temat? Z góry dziękuję.

Gość gość
Z tego co mi wiadomo to kredyty nikogo nie obchodzą, a do mieszkania dostaniesz dofinansowanie z 200 zł pewnie jakoś.

Gość gość
Bierze się dochód pod uwagę. Raczej szans na stypendium nie masz. Nawet akademika pewnie nie dostaniesz, chociaż tam to różnie. Możesz kombinować z dochodem zerowym, ale nie wiem czy teraz przypadkiem nie trzeba wyjaśnić jakim cudem nie mając dochodu stac Cię na studia.

Gość gość
Na kazdej uczelni panuja inne zasady przyznawania stypendiow :) ja np jestem na uczelni prywatnej i pierwsze stypendium dostalam na drugim roku. Czyli - za pierwszy rok na drugim itd. Ale tez sa przypadki ze dostaniesz stypendium od razu np. za wysoko zdana mature :) odwiedz dziekanat a wszystko stanie sie jasniejsze :)

Gość gość
Żeby dostać dofinansowanie na mieszkanie też trzeba się mieścić. Oni liczą tylko zyski, gdyby uwzgledniali straty to kazdy by miał stypendium

Gość gość
chyba nawet na dofinansowanie do mieszkania nie mam szans, fajnie :O

Gość gość
Na pewno maja na stronie internetowej informacje

Gość gość
Stypendium socjalne zawsze dostaje się od razu, od listopada czy grudnia. Naukowe na drugi rok. Bezsensu by było czekać rok na socjal jak teraz kasy nie ma

Gość gość
Socjal tak :D na naukowe rok :p