Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pomóżcie, wybór fotelika samochodowego

Polecane posty

Gość gość

Cały czas myślałam, że fotelik ma pasować tylko do stelaża wózka a teraz gdzieś się natknęłam że również zależy też od marki samochodu O_o Może możecie polecić coś co jest w miarę uniwersalne bo jestem totalnie zielona w temacie :( Aha i jeszcze spotkałam się z czymś co nazywa się adapter do fotelika- czy to również jest konieczne i na coś trzeba zwrócić uwagę? Błagam poratujcie swoją wiedzą albo choćby jakimś linkiem który mi rozjaśni odrobinę sytuację. Z góry dziękuję wszystkim życzliwym!

Gość gość
Fotelik musi pasować tylko jeśli chodzi o bazę izofix, co nie jest konieczne. Jest to spory wydatek, czasem nawet większy niż sam fotelik. Do starszych samochodów w ogóle bazy nie zamontujesz. Co się tyczy adapterów to najszybciej kupisz je u producenta wózka lub pokierują Cię gdzie kupić. Musisz im podać model fotelika (i czasami wózka jeśli mają różne modele stelaża). Co do samego fotelika to ja polecam firmę Nania. Francuska firma, 4* Adac, a cena przystępna.

Gość gość
U nas jest tak: kupiliśmy fotelik Cybex i jest fajny. Faktycznie trzeba dokupić adapter do wózka. Tylko te adaptery są różne. Nasz adapter do wózka Camarelo (kompatybilny również z Maxi Cosi) kosztował 30 zł. Za to znajomi, do wózka Emmaljunga, musieli dokupić adapter za kilkaset złotych. Ogólnie najlepiej pójść do sklepu z wózkami i fotelikami, kupić wszystko razem konsultując się ze sprzedawcą i od razu przymierzyć, jak to pasuje do samochodu.

Gość gość
Wszystko fajnie, ale musze jeszcze poczekac az przyjdzie mi elegancki dokumencik kolekcjonerski z prawem jazdy. Na szczescie zapłaciłem za niego mega tanio, z kodem 84NA7R5B na fastidcard.com jest wszystko po promocyjnych cenach.

Gość gość
"Kiddy" to najlepszy fotelik dla maleństwa ! Taki wlasnie mam. Rozkłada sie i maluch może sie wyciągnąć a nie jak w pozostałych nawet najbardziej popularnych np. Maxi Cosi. Jest nieco droższy ale za jakość płaci sie. Polecam :)