Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

dużo na tym forum opinii o imionach. CZYM WEDŁUG WAS POWINNI KIEROWAĆ SIĘ RODZICE PRZY WYBORZE IMIENIA? ja np. uważam że znaczeniem imienia, cechą charakteru które oznacza imię .To tak jakby chcieli coś przekazać wraz z mieniem, np. Wiktoria - zwycięstwo. A wy? najgorsze są wg mnie imiona które są zlepkiem liter i nic nie oznaczają.

Gość gość
właściwie to każde imię coś oznacza, ale mi się wydaje że ludzie nie patrzą na to przy wyborze.

Gość gość
Moje dzieci będą miały imiona mało znane. Maja być jedynymi dziećmi, które zawolam w piaskownicy po imieniu i tylko moje podniesie głowę, a nie np. Wiktoria i podnosi głowę 5 dziewczynek. Uwielbiam imiona hiszpańskie i tak pewnie nazwę, bo mam bzika na tym punkcie i pewnie niedługo zamieszkam w hiszpanii.

Gość gość
Nie ma zlepków liter nic nie znaczących wszystko ma swoją wartość lub jest jej pozbawione.Tak postawione pytanie dowodzi że masz mniej niż blade pojęcie w temacie i tu raczej nie znajdziesz nic profesjonalnego,najpierw trza coś poczytać ,a jak poczytasz to skończą się pytania,to nie jest łatwy temat,Vivi.

Gość gość
ja bym sie kierowala tym, zeby imie pasowalo zarowno do niemowlaka, dziecka, nastolatka, doroslego, starszego. nie kumam dawania dziecku na imie Izydor, czy inny Teodor. to imiona dla starego dziadka :O

Gość gość
Jak się ma oryginalne imię to zawsze wiadomo o kogo chodzi i dzieci i wymyślają przezwisk.

Gość gość
tym cos się podoba rodzicom i dziecku jak bedzie starsze

Gość gość
Jedni wierzą że imię ma wpływ na charakter a inni nie.

Gość gość
Wiara ze wszystkim tak jest a tu potrzeba faktów i wiedzy,wiedzy której tu nie ma za grosz.