Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość mamusiek to analfabetki.

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam że zdecydowana większość mamusiek nie tylko na tym forum to totalne analfabetki. Pąpowane kola, z kąt,mamusią-zamiast mamusiom, ludzią itd...aż oczy bolą dziewczyny...jak macie chwilę bo akurat dziecko śpi to może weźcie do ręki podręcznik szkoły podstawowej. ..

Gość gość
obawiam się, że twój temat nie zyska popularności, prawda w oczy kole :D

Gość gość
Nie tylko mamusiek, ale niektore kobiety nie mialy innego celu w zyciu niz sie rozmnazac, a do tego szkola nie potrzebna :)

Gość gość
Zgadzam się absolutnie-! Weź więc do ręki podręcznik i popracuj nad interpunkcją.

Gość gość
Mnie tam i tak najbardziej razi kiedy ktoś nie odróżnia słów bynajmniej i przynajmniej. Aż mnie trzęsie wtedy. Ktoś chce użyć elokwentnego słownictwa a wychodzi kicz.

Gość gość2529
Trzeba najpierw odróżnić analfabetki od tych odmóżdżonych przez "siedzenie w domu". :D I oczywiście od tych którym język polski nie straszny. Swoją drogą błędy ortograficzne, niepoprawne sformułowania nie tylko matki robią, ale to wstyd, kiedy kobieta ma dziecko i to dziecko chodzi do 4-5 klasy szkoły podstawowej, a matka nie jest już w stanie pomóc mu w lekcjach. :D :P Wstyd na maxa... ale takim nie w głowie rozwój intelektualny, czytanie książek ( rozwija poprawną wymowę i pisownię).... Ja też to i owo po zapominałam, ale mam własne podręczniki jeszcze. Po za tym internet jeszcze jest. Żeby w dobie internetu mieć braki edukacyjne i tak podstawowe jak pisownia i wymowa? Tylko że większość siedzi na pudelkach, kozaczkach i KAFETERII :D

Gość gość
Do tej od "wstydu na maxa " zrobiłaś sobie sama wstyd bo narobiłaś byków :-P

Gość gość
Druga sprawa, to znaki diaktryczne. Młodzież, wychowana na SMS-ach, ich nie używa, a szkoda. Toż to cały urok i kwintesencja języka polskiego! Prof. Jan Miodek słusznie mówił, że "przecież jest różnica pomiędzy robieniem łaski, a robieniem laski".

Gość gość
takich tematow bylo juz setki i nic nie daly. Ogolnie mam wrazenie ze im mlodsi ludzie tym glupsi - zanik czytelnictwa i smartfony z fejsikiem zbieraja zniwo, ale przede wszystkim winna jest reforma systemu edukacji. Dazymy do brytyjskiego czy amerykanskiego modelu - bedzie bogata, wysztalcona elita po dobrych szkolach i motloch do prostych robot, z ktorego nawet zdolnym bardzo ciezko sie wybic.

Gość gość
akurat w moim przypadku brak "ogonkow" to zasluga starego dobrego GG i ICQ z czasow poczatku internetow. Ktos jeszcze pamieta jak sie logowalo przez modem telefoniczny??

Gość gość
To nie tylko domena matek. Większosci ludzi na kafe, czy w necie. Dla mnie najśmieszniejsze było, jak mimowolnie zostałam podszywem. Gosciu uznałmnie za pdszywa, tylko dlatego, że obie pisałyśmy jako tako ortograficznie . Liczył kiedy stawiałyśmy spację i przecinki. Normalnie wykres sobie zrobił. Pozdrawiam pancerny łbie, mam nadzieje, że już wyleczyłeś paranoję.

Gość gość
Mnie tez uderzył brak interpunkcji i wielkich liter u osoby, która krytykuje innych za błędy. Aż ciśnie się na usta (czy może raczej pod palce) przysłowie o źdźble i belce...

Gość gość
czy to alibi do mnie ignorantko? :D

Gość gość
ostatnio przeczytałam tu, że jedna matka musi dać dziecko do "pszeczkola" :o

Gość gość
A jak tu się raz wyzywały to jedna chcąc się bronić napisała " ja bynajmniej jestem dobrą matką".

Gość gość
gość z 11.49 Co znaczy "po zapominałam" i "sformułowanie"?

Gość gość
Laska napisala o bykach takich ze az w oczy kluje a tu juz beda jezdzic ze kropki nie postawila hahhaah cala kafeteria.Chodzilo jej pewnie o takie bledy ze az niemozliwe do popelnienia.To tak jakby napisac hoc jusz spadz albo jec obiat.Ale oczywiscie kazdy w smsach i na forach stawia kropki przecinki i dwukropki i blablabla ale nudzicie.Nje zczailiscie o co chodzi.

Gość gość
autorko,swoją drogą jesteś taka sama głupia jak i te co robią takie byki :O trochę pokory,taktu,nie nauczyli rodzice wychowania? oj chyba nie :-( może popracuj nad sobą co?! bo napewno nie jesteś ideałem...

Gość gość
fakt robię błędy w szkole miałam stwierdzoną Dysleksję rozwojową pracowałam i dalej pracuje ,ale efekty są marne do tego pośpiech Mam pytanie do autorki tematu 1 czy nie masz naprawdę poważniejszych problemów ? 2 jeżeli tak Cię to razi to po co czytasz ? 3 no i na końcu zapytam to ,że robię błędy skreśla mnie jako człowieka nie miałabym pewnie nawet szansy słowa z tobą zamienić bo pewnie jesteś przezroczysta i idealna i w życiu nie popełniłaś żadnego błędu :-)

Gość gość
"Swoją drogą błędy ortograficzne, niepoprawne sformułowania nie tylko matki robią," x następna gwiazda :D jak mogą być błędy ortograficzne niepoprawnie sformułowane?! oświeć nas, bo Miodka zatkało z wrażenia

Gość gość
Sformułowania a nie sformułowane.

Gość gość
Uśmiałam się z tego podręcznika do szkoły podstawowej:) Całkowita racja, dorosłe kobiety, matki! Wstyd...

Gość gość
wstyd to kraść :-p

Gość gość
Dla mnie niestawianie przecinka przed "że" to błąd na tym samym poziomie co "pszeczkole". I tak, stawiam przecinki nawet w sms-ach. Postawiony przecinek i kropka rozjaśniają teks i ułatwiają czytanie. Dla mnie to wyraz szacunku do czytającego. Pomijanie ich to jak bełkotanie i mruczenie w rozmowie.

Gość gość
moze dla ciebie, ale dla polonistow juz nie. W zamierzchlych czasach za 3 orty oblewalo sie mature, za brak przecinkow nie, owszem, interpunkcja obnizala ocene ale nie az tak drastycznie jak orty.

Gość gość
odzywaja sie przecinkowe i kropkowe idealy :-)

Gość gość
no prosze cie chyba brak przecinka to nie to samo co hoć zjec zópe z tatom mamom i babciom i przyjć jeszcze jótro.Nie widzisz roznicy?

Gość gość
wy nie macie gorszych problemów? za robote sie weżcie, nie macie w domu nic do roboty? autorkan to widać ewidentnie leń śmierdzący,głupia jak cep :classic_cool:

Gość gość
dokładnie no problem stulecia