Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elvvirka

Dziwne wibracje w pokoju. Czy to moze byc mind control?

Polecane posty

Gość Elvvirka

Kolezanka twierdzi ze to moze byc mind control ale ja jeszcze do niedawna nawet nie bardzo wiem ze w ogole taki termin istnieje a jak czytam w internecie o tym to nie bardzo chce mi sie wierzyc w jakies teorie spiskowe jednak rzeczywiscie sa u nas w pokoju wyczuwalne wibracje w nocy choc jest calkowita cisza i nie slychac zeby jakiekolwiek maszyny pracowaly. Do tego dochodza jakies nieokreslone uczucia przewaznie niepewnosc i lek ale czasem pojawia sie nawet silne podniecenie seksualne jakby ktos rzeczywiscie tym sterowal. Nie sa to moje jakies wymysly bo te leki i strachy odczuwa rowniez moja wspolokatorka w tym samym czasie wiec na pewno nie jest tak ze ktoras z nas cos sobie ubzdurala. W nocy jestesmy zaniepokojone ale potem wszystko ustaje i zasypiamy a kiedy rano sie budzimy to uspokajamy sie nawzajem ze to pewnie jakas maszyna musiala pracowa choci zadna z nas nie ma pojecia jaka. Wokol nie ma terenu budowu niczego co mogloby wywolywac takie wibracje. Co to moze byc?

Gość gość
Koleżanka winna udać się do psychiatry. Nie żartuję

Gość Elvvirka
Jezeli ona ma isc do psychiatry to ja tez. Przeciez i ja to odczuwam. Mieszkamy w Walbrzychu na Lubiechowie i tam w najblizszym naszym sasiedztwie nie ma zadnego placu budowy niczego co uzasadnialoby te wibracje. Poza tym jak wyjasnic zmienne nastroje. Lek, niepewnosc, podniecenie, nagle uczucie pragnienia. To nie dziwne ze w tym samym momencie obu nam chce sie nagle pic? Nigdy dotad nie wstawalam w nocy by sie napic.

Gość Niedoszły Fizyk
Witam. Również mierzę się z tym już od dobrego czasu. Z moich obserwacji udało mi się wywnioskować że problemem są infradźwięki, bądź w szerszym spektrum - dźwięki poniżej częstotliwości 100Hz. Otóż cała zabawa polega na tym że w/w dźwięki powodują negatywne objawy ( w ekstremalnych przypadkach nawet śmierć, według niektórych źródeł). Wszystkie objawy które zostały przez ciebie wymienione również mnie dotykają. Przyczyną tego wszystkiego może być zjawisko rezonansu które jest ściśle związane z objętością pokoju. Ale do rzeczy. Dźwięki o niskich częstotliwościach mają bardzo daleki zasięg. Twój pokój może działać jako odbiornik dla tych fal dźwiękowych, co w efekcie skutkuje wzrostem amplitudy drgań. Źródłem całego problemu może być pracująca gdzieś ( Ciekawostka : nawet do około 3km ) ciężka maszyna ( np budowlana ). Silniki takich maszyn pracują z częstotliwością ok. 50Hz. Nie można jednak wykluczyć " pralek mózgu ", bądź " kontroli umysłu " ale raczej żmudno szukać na to bezpośrednich dowodów. Być może zauważyłaś że w niektórych miejscach w pokoju dźwięk jest głośniejszy, nazwijmy to punkty ogniskowe. Takie punkty tworzą się prawdopodobnie w wyniku odbicia fal od ściany, fale się nakładają i w wyniku interferencji wzmacniają bądź wygaszają. Jeśli w jednym z takich ognisk jest twoje łóżko, radzę rozważyć przemeblowanie jeśli problem jest częsty i uporczywy. Radzę poszukać w internecie o powyższych sformułowaniach i zjawiskach żeby mieć jako tako pogląd na całą sytuację.

Gość gość
Wielu ludzi w blokach odczuwa takie stany.

Gość gość
ciekawe

Gość gość
Możesz mieć rację, sam też nie mam wyjścia i muszę żyć w ohydnym bloku. Gdzie dosłownie słychać wiele odgłosów. Najgorsze jest że wielu tu choruje, co drugi sąsiad jest ciężko chory. Prawie sami renciści lub wcześniejsi emeryci z przymusu.

Gość gość
wiem , mieszkanie w wielkim bloku jest fatalne

Gość Niedoszły Fizyk
Warto dodać, że dłuższa ekspozycja na tego typu dźwięki poniżej 100Hz, zwłaszcza w porze nocnej i gdy to przeszkadza może mieć katastrofalne skutki na zdrowiu. To tylko moje domysły, ale przynajmniej u siebie zaobserwowałem po paru "seansach" pod rząd objawy takie jak dołek emocjonalny, zmniejszenie zdolności umysłowych ( zmniejszenie iq, wyobraźni itp. na parę dni) , apatia. Obawiam się że gdyby takie typu sytuacje miały miejsca co 1-4 noce przez długi czas, mogłoby to doprowadzić do długotrwałej utraty zdolności umysłowych i znacznym pogorszeniem jakości życia. Proszę nie brać tego co tutaj napisałem za pewnik, gdyż są to tylko moje domysły ( które jednak w pewnym stopniu z pewnością mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości ). Zagrożenie jest realne, a problem ( przynajmniej z pierwszego punktu widzenia) wydaje się błahy.

Gość gość
spoko, po to wymyślono feng shui i działa.

Gość gość
Ciekawe jak stwierdziłeś na sobie że masz zmniejszone iq

Gość gość
Kup jakiś odpromiennik i zobacz czy działa.

Gość gość
Mnie tez wibracje zaniepokoily... a okazalo sie ze sąsiad podworek polbrukiem uklada i to "ZAGESZCZARKA"

Gość gość
rząd oficjalnie prowadzi badania nad broniami emitującymi różne fale, pewnie na zlecenie CIA, a ofiarami są Polacy, ale decyzja zapadała za PO

Gość gość
co to jest ta wałbrzycha? serio pytam bo nie mam pojęcia...

Gość gość
Opisuję swoje sytuacje uprzykrzające mi normalne życie. Jak widać u większości mieszkańców Polski, zamieszkiwanie w bloku, zbudowanym za czasów prl, ma on ponad 45 lat. Sąsiad hałasuje co tydzień są to dźwięki jak by ktoś ważący ponad 100 kg skakał po podłodze, czy tapczanie, jest to tak uciążliwe, że wykańcza nerwowo. On wypiera się wszystkiego w żywe oczy. Tyle, że kiedy on wyjeżdża na kilka dni, jest spokój.

Gość gość
Najgorszy jest pisk z kostek pod prądem w sensie w telefonie itd. Ładowarki itp. Mam wrażenie że mi dziurę w mózgu ten dźwięk robi. Jak pytam każdego to nikt nie słyszy. Ewidentnie przy włączanie tego badziewia ten pisk się tworzy.

Gość gość
To, że są prowadzone eksperymenty w tym temacie, to jest wiadome, na podstawie wielu stron w Internecie.

Gość gość
Piszczenie sprzętu elektronicznego jest powszechnie znaną "przypadłością" tej technologii. W większości przypadków w ogóle nie da się nic z tym zrobić, naprawa po prostu nie jest technicznie możliwa. Piszczenie ma wiele źródeł, np w ładowarce za pisk odpowiada przetwornica impulsowa a w komputerze, telewizorze i np routerze miedziane cewki.

Gość gość
W temacie jest kilka opowiadań na stronie Niezależna Telewizja, czy podobnych stronach, jeśli dobrze pamiętam, warto posłuchać, jak nie zostały jeszcze usunięte.

Gość gość
Co te foliarze to głowa mała xD

Gość gość
Rzeczywiście uczucie niepewności, dziwne wibracje są objawami wystawienia na infradźwięki. Chyba masz pecha, źródło może być odległe i przypadkowo znajdujesz się w miejscu w którym po odbiciu soczewkują się raczej lekko ale na dłuższą metę to niezdrowe. Będzie bardzo ciężko znaleźć źródło, wręcz niemożliwe. Raczej poza wyprowadzką nic z tym nie zrobisz. Chyba jeszcze możesz spróbować przoprzestawiać meble i maty tłumiące by rozbić soczewkę dźwiękową ale małe szanse, może też ten infradźwięk powstawać przez rezonowanie budynku choć raczej to soczewkowanie odbitych.

Gość gość
może to być jednak obstawiam ze to ktorys sąsiadów a w blokowisku są tylko 4 możliwości jedni sąsiedzi są naprzeciwko ciebie z tej samej samej klatki piętra co ty, drugi nad tobą czyli na górze, trzeci na dole, i najdalsi w klatce przeciwnej jednak też obok ciebie, gdy masz np. lokum 2-3 pokojowe piszę bo u mnie był ten sam męczący problem jest to sprawdzone, i jak się okazało też opasły jak włazi ze swoją tłustą babą na wyro, to aż sufit się dosłownie trzęsie

Gość gość
Dzięki za poruszenie tego tematu, warto się wysilić i sprawdzić, czy to nie s*************l e czyli ktoś z Twojego sąsiedztwa nie robi tych uciążliwych dźwięków.

Gość gość
Źródłem infradźwięków może być cokolwiek. Urządzenia elektroniczne lub kable bądź elementy sieci energetycznej, kształt budynku, w którym się mieszka i jego położenie względem innych obiektów, itp. Tak wymieniać możnaby w nieskończoność...