Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na czym gotujecie zupy?

Polecane posty

Gość gość
absolutnie na miesie , sama wode z warzywami i olejem zupa nazwac raczej nie mozna , wyobrazacie sobie rozol jako wode z olejem marchwia i makaronem ????

Gość gość
Nie piszemy o rosole a o zupach i te warzywne sa bardzo smaczne. Kwestia gustu. Jak ktoś nie ma zepsutych kubków smakowych wyczuwa wszystkie smaki. Smak marchewki , pora, cukinii, buraczka nie trzeba tego psuć kostka rosołowa czy wegeta. Czyli glutaminianem sodu. Zupy mozna robić na mięsie ale nie jest to konieczne. Dla mnie lepsze te bez.

Gość gość
Czy warzywa smażone na maśle są takie zdrowe? Nigdy tak zupy nie gotowałam. Zawsze dodawałam kawałek mięsa lub kości. Rosół mieszany, np. kawałek szpondra i porcja rosołowa. No i dużo warzyw, marchew,pietruszka,seler. por, kapusta włoska.

Gość gość
Ja bardzo rzadko używam kostek rosołowych. Smakują chemią, a do daje je jak nie mam nic innego pod ręką, żeby do zupy dorzucić (nie raz opakowanie, w którym jest 6 kostek stoi i 2-3 miesiące albo i dłużej). Zależy jaka zupa. Kapuśniak, żurek i grochówka, ewentualnie fasolowa to zawsze na kościach wędzonych. Rosół i pomidorówka na rosole najlepiej na kościach lub porcjach wołowych albo na porcjach z kurczaka (porcja rosołowa, skrzydełka) - ale to często mam "swojskie", prosto od gospodarza, chociaż i też mi się zdarzy ugotować na sklepowym mięsie. Inne zupy różnie, nieraz na mięsie, nie raz na warzywach. Jedynie zupę jarzynową i grzybową/pieczarkową zawsze gotuję bez dodatku mięsa. A np. do barszczu ukraińskiego, krupniku czy grochówki na wywarze z samych warzyw (przeważnie tak gotuję, gdy nie mam mięsa) lubię dodać wkładkę czyli kiełbasę ;) Najlepiej, gdy jest swojska właśnie. Nie zawsze mam dostęp do swojskich produktów, ale często miałam mięso drobiowe, wołowe czy wieprzowe od gospodarza, tak samo mleko, biały ser, masło czy jajka (kurze i gęsie) oraz warzywa i powiem, że to co swojskie ma taki inny, bardziej ciekawy smak. Nawet zwykły rosół na skrzydełkach ze sklepu jest o wiele gorszy niż z produktów "swojskich". Jedyne co mleko prosto od krowy mi nie smakuję, wolę to sklepowe :P (nie wiem czemu akurat tak), ale za to ser czy masło ze swojskiego mleka jest dla mnie mistrzostwem smakowym.

Gość gość
"absolutnie na miesie , sama wode z warzywami i olejem zupa nazwac raczej nie mozna , wyobrazacie sobie rozol jako wode z olejem marchwia i makaronem ????" Na przykład moja teściowa robi fantastyczny rosół warzywny właśnie (ukłon w moją stronę bo ja mięsa nie jem). Jest niezwykle smaczny i esencjonalny. Mój mąż zawsze sobie bierze dokładkę, a jest super mięsożerny. Więc można. Wierz mi, to nie jest bynajmniej woda z olejem i marchewką.

Gość gość
Wywar na samych jarzynach kojarzy mi się z postem :)

Gość gość
ja gotuję na skrzydełkach z kurczaka i warzywach :)

Gość gość
w skrzydełkach - dokładnie końcówkach skrzydełek zbiera się cały chemiczny syf jakim się pasie kurczaka. Odkąd się o tym dowiedziałam, nie kupuje skrzydełek, a jak już, to obcinam te końcówki od kurzego "łokcia" hehe Zupy gotuje na porcjach rosołowych lub udkach. Kostek nie używam bo to chemiczny syf. Kwaśnicę, grochówkę gotuje na kościach wędzonych.

Gość gość
tylko warzywa. Czasami dodaję jakieś udka z kurczaka, albo podudzia ;)

Dla mnie zupa musi być na mięsie. Rosół gotuje na kurze lub kura z dodatkiem wołowiny. Znów grochówka lub fasolówka wolę zrobić na żeberkach , dodać do niej też żeberka wędzone. Inne zupy gotuje różnie - udka,skrzydełka,korpusy.

Gość gość
masakra,naprawde gotujecie 3 zupy na krzyż, fasolowa,grochowa,pomidorowa,rosół i krupnik,jest tyle wariacji ja rzadko jem tę sama zupę w miesiącu, przeciez jest jeszcze rybna, różne kremy (z cukini, dyni, marchwi, batatów,brokuła,pora, chłodniki można do wywarów dodawać różne sery,soczewice, krewetki no masa jest tego, a tu na kafe jak zwykle wieje nudą,co czytam topik o jedzeniu to w kółko te same obiady

Gość gość
Ja nie gotuję 3 zup na krzyż. Po prostu podałam te najbardziej znane i te, co najszybciej przychodzą na myśl. Osobiście uwielbiam zupę rybną (chociaż ta zupa u mnie jest zarezerwowana na wigilię ;) ). Oprócz tego bardzo lubię zupę cebulową oraz kartoflankę (niby prosta zupa, ale dobrze zrobiona jest pyszna). Również często gotuję zupę grzybową czy pieczarkową. Czasami też jest zupa krem z dyni lub marchwi. Czasami dostaję groszek z ogródka od znajomych. Nawet nie wiesz jaka pyszna jest zupa groszkowa :D ale nie robię z niej kremu, bo u mnie nikt w domu nie przepada za zupami krem (oprócz dyniowej i marchwianki ;) ). No i żurki, barszcze w każdej bardziej znanej postaci (biały, czerwony i ukraiński. Ten ostatni jest z masą warzyw - ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, kapusta, fasola, czasami nawet i groszek).

Gość gość
Uwielbiam zupy kremy , z dyni, z marchwi, selera , brokuła....posypuje grzankami lub serem , warzywnymi chipsami, cebulka , dodaje jogurt, lub śmietankę , prażone pestki , orzeszki ....a zupa musi byc aromatyczna z przyprawami i oczywiście robie bez żadnego wywaru mięsnego/fuj/ bo jestem wege

Gość gość
Wow wege jeates dumna z siebie? To dlaczego dla dzieci to niewskazane? Masz dzieci? Jak je karmisz?

Gość gość
Tak karmie dzieci warzywami ! Dziwne ? Nie daje im miesa i żyją :) Wiesz, znam mnóstwo osób vege ktore od dziecka nie jadły miesa i naprawde uwierz NIC IM SIE NIE DZIEJE! Wręcz przeciwnie. Sa okazami zdrowia.

Gość gość
Myślę, że błędne przekonania dotyczące wegetarianizmu i dzieci wynikają w dużej mierze z niewiedzy. To tak jak w średniowieczu, kiedy ludzie nie znali czegoś, to się tego bali. Ludzie nadal są pewni, że mięso to jedyne źródło żelaza i białka.

Gość gość
Na warzywach w większości, od lat, i są pyszne, nawet teściowa chwali (a sama jest świetną kucharką) ;) Tylko niektóre na mięsie (ale wtedy tego mięsa jest solidna porcja, a nie jakiś obskubany kościotrup zwany nie wiedzieć czemu "porcją rosołową").

Gość gość
Gość 2015.09.30 , twierdzisz, że wywar na mięsie , to nie wywar, to co to w takim razie jest ?

Gość gość
Dokładniej ,że " nie ma wywaru na mięsie"...

Gość eutelka
ja bardzo często kupuję gotowy bulion Krakusa i na jego bazie gotuję zupy, super sprawdza się w kuchni jak ktoś potrzebuje szklanki albo dwie bulionu to przecież nie bezie gotował całego gara bulionu, wtedy warto sięgnąć właśnie po taki gotowy.

Gość gość
WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!! WYperidalaj ściero ze spamem góownusa!!!

Gość ewontka
ja zawsze korzystam z tego bulionu jak potrzebuje coś ugotować na jego bazie, super sprawdza się w kuchni i przyśpiesza pracę podczas gotowania.

Gość gość
gość 2015.09.30 masakra,naprawde gotujecie 3 zupy na krzyż, fasolowa,grochowa,pomidorowa,rosół i krupnik,jest tyle wariacji ja rzadko jem tę sama zupę w miesiącu, przeciez jest jeszcze rybna, różne kremy (z cukini, dyni, marchwi, batatów,brokuła,pora, chłodniki można do wywarów dodawać różne sery,soczewice, krewetki no masa jest tego, a tu na kafe jak zwykle wieje nudą,co czytam topik o jedzeniu to w kółko te same obiady xx Bo nie kazdy ma taki wysublimowany smak, nie ma takiego obowiazku :P Zupy rybnej nie zjem , bo mi smierdzi co nie oznacza ze nie gotuje :) Mąz bardzo lubi chowdera i czasami tylko dla niego,zrobie. Zup kremówwmojej rodzinie nikt do ust nie wezmie- bo nikt nie je papek dla niemowlat Chłodniki to sezonowo, jakos nie kreci mnie gaspacho w grudniu.. A reszte dodatków , któe wymieniłąs.. mozna dodac i do poczciwej pomidorowej, robiac sobie nowa wersje ulubionej zupy :)

Gość gość
Mięso bez kości? Serio? Właśnie zupa na kościach najlepsza. Ja robię na korpusie albk udkach. Kostkę zawsze daje

Gość gość
Zupa raczej zawsze na miesie i kosciach.Zurek, szczawiowa czy narszcz bialy na kielbasie bialej.Jarzynowa tylko ma drobiu.Krupnik na zołądkach i jakis gnat.Ogorkowa tylko na zebarkach.Grochowa kosci wolowe lub paski boczkow.Rosol mix drobiowy, czasem skrzydelka z wolowinka, ges, kaczka ...

Gość gość
gość dziś No jak dla ciebie zupa krem czy jakieś puree to papka dla niemowląt to faktycznie masz bardzo "wysublimowany" smak, a poglądy jeszcze bardziej...

Gość gość
Kostki rosolowe bleeee.

Gość gość
Na kosciach wieprzowych, zeberkach, biodrowce. Weget i kostek nie uzywam.