Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimimi090

Pytanie młodego mężczyzny 23 lata do pań, problem czerwienienia się

Polecane posty

Gość mimimi090

Witam wszystkich, zmagam się z pewnym problemem, a nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiać więc postanowiłem napisać na forum. Mam 23 lata, normalną budowę, jestem wysokiego wzrostu, od niektórych dziewczyn słyszę, że jestem przystojny. Mam jednak problem związany z rumienieniem się - ma to u mnie podłoże dermatologiczne, mam bardzo wrażliwą cerę, oraz podłoże genetyczne (mama i tata też tak mieli) oraz oczywiście pojawia się czasem z emocji ot tak, ale najczęściej przy silnym wietrze na dworze, wchodzeniu do pomieszczeń gdy jest duża różnica temperatur (np. do autobusu czy pomieszczenia z chłodnego dworu). Skóra policzków robi się lekko lub mocno czerwona (szczególnie jak dojdą emocje). Nie miałem nigdy dziewczyny, chociaż bardzo chciałbym ją znaleźć, nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktów z ludźmi, ale utrzymuje je na trochę więcej niż to konieczne. Z problemem rumienienia się jest o tyle kiepsko, że przez to obawiam się zrobić dalszy krok w stosunku do dziewczyn. Często kiedy obok mnie jakaś ładna usiądzie, lub ja obok niej np. w tramwaju czy na zajęciach i uśmiechnę się do takiej to często czerwienieje. Z tego powodu obawiam się zrobić dalszy krok, przecież dziewczynę trzeba by było zabierać na spacery, na obiady, do kina, spędzać dużo czasu - i bardzo bym chciał, ale obawiam się jak by taka reagowała na moje czerwone policzki... :( Często mam takie myśli, że kogoś przez to mogę tylko wystraszyć albo czasem ktoś mnie nawet może zapytać czy wszystko ze mną w porządku, czy się dobrze czuję, i weź przy tym zrób coś żeby dziewczyna Cię pokochała... Zwracam się do szczególnie pań w młodszym wieku, (młodszych ode mnie ale też nieco starszych - w każdym razie w wieku zbliżonym) żeby wypowiedziały się w temacie co o tym myślą ? Co pomyślałybyście o czerwieniącym się mężczyźnie, jak na to byście zareagowały, czy to bardzo ważna kwestia ? Pozdrawiam wszystkich i proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
Może ktoś jednak ?