Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak koleżanek na studiach, jakieś rady?

Polecane posty

Gość gość

Hej wam, mam 21 lat, studiuję na jednej uczelni w województwie kujawsko pomorskim, jestem na 3 roku studiów. Na 1 roku miałam super grupę ludzi, od 2 roku niestety każdy wybrał specjalność i poszedł w swoją stronę ja jestem na pedagogice przedszkolnej. Mam grupę 16 osobową składającą sie z samych dziewczyn. Mój problem polega na tym, że nie mam z kim się trzymać, w grupie panuje fałszywość obgadują siebie na wzajem. Nie mogę liczyć tutaj na nikogo, tyle co przed zajęciami pogadać chwile tak każdy ma swoją grupę, trzymałam się z jedną dziewczyną ale okazało się że musiałam odwalać za nią całą masę prac zaliczeniowych. Czasem nie mam z kim pracować w grupie jak są jakieś prezentacje, nie raz było że sama musiała. robić. Są stworzone grupki i jedna tylko broni wszystkie swoje koleżaneczki, wszędzie razem i do grup prezentacyjnych zawsze siebie wpisują, raz chciałam dołączyć do grupy to jedna potrafiła powiedzieć że już za dużo osób jest i nie mogę z nimi robić, potem się okazało że była grupa aż 7 osobowa. Mam niechęć do jeżdżenia na uczelnie, mam chłopaka od 3 lat i studiuje również na tej uczelni , ale wiadomo, że nie zawsze możemy się zobaczyć. Od jutra zaczynają się zajęcia a ja już dziś jestem zdołowana, że znowu bedę musiała je oglądać... macie jakies porady na przetrwanie?

Gość gość
To kijowo:( Ale to ostatni rok, trzeci przetrzymałaś 2 to dasz rade ostatni

Gość gość
wszyscy ludzie na studiach to fałszywe k***y

Gość gość
na pedagogice przedszkolnej chyba nie ma zbyt inteligentnych osób co? :D

Gość gość
Chciałam nawet sobie załatwić indywidualne, ale ciężka sprawa bo muszą być uzasadnione okoliczności np. stała praca. Kończę licencjat w czerwcu 2016, mam nadzieje że dotrwam jakoś do tego czasu. W ogóle nigdzie nie spotykamy się grupą jak inne roczniki, każdy się bawi tylko po dwie osoby, takie "psiapsi", a były sytuacje ze przyłaziły do mnie i jedna na drugą gada. Co do inteligentności, są przypadki gdzie poprawiają po kilka razy proste rzeczy.

Gość gość
Napisz do mojej wrozki Sofii. Ona Ci powie gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy i co powinnas zrobic aby bylo inaczej i abys czula sie lepiej. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Co do inteligentności, są przypadki gdzie poprawiają po kilka razy proste rzeczy. xxxxxx OMG, jak taka osoba ma być przedszkolanką..."inteligentnością" to ty nie grzeszysz. Ani inteligencją.

Gość gość
14:07 Ty też nie grzeszysz, bo nie ma takiego zawodu jak "przedszkolanka".

Gość gość
Ja piszę z telefonu przez słownik -.- właśnie jest nauczyciel wychowania przedszkolnego, radzę się douczyć

Gość majka05
sama studiuje pedagogike, jestem na 4 wcale nie jest łatwo, dużo osób odpada

Gość gość
Tym,którzy nigdy nie studiowali tak się wydaje,że jest lekko,łatwo i przyjemnie,a dyplom dają za lenistwo.Poza tym mówi się przedszkolanka skrótowo,a nie cały tytuł z dyplomu,bez sensu.Nie martw się,teraz na studiach nie jest łatwo zintegrować się z koleżankami.Tak miałam,że opijałyśmy się razem czasami,a potem tylko ploty z tego.A jak któraś chłopaka poznała to pozostałe foch.Kilka osób było fajnych,w tym kolega,o którego walczyły i nic:-P