Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhipp

Do mam karmiacych sloiczkami hipp

Polecane posty

Gość gośćhipp

Czy karmicie 6miesieczne dziecko jedzeniem ze sloiczka +4 czy tylko +6 bo maz mi mowi ze nie mozna bo jest od +4 do 6

Gość gość
Karmie +4

Gość gość
4+ tez czasem daje, ale generalnie lepiej dopasowywac miesiacami do wieku dziecka, inna konsystencja, inne skladniki i wiecej.

Pani w sklepie w Poznaniu obok szpitala na Polnej też mi doradziła, aby lepiej kierować się miesiącami (w końcu po tą są na słoiczkach). Wole kierować się opiniami specjalistów :))

Gość gość
jak nakarmisz 6 miesieczniaka sloiczkiem 4+ nic sie nie stanie, poprostu w sloiczkach 6+ jest wiecej skladnikow i inna konsystencja :) ale jak od czasu do czasu cos zje to nic sie nie stanie przeciez :) ja czasami kupuje samego babana z 4+ i dodaje do kaszki manny np. :) czasami lacze skladniki :) robie zupke i dodaje samego brokula z 4+, zeby moja zupka miala wiecej skladnikow

Gość gośćhipp
Tylko ze moja corka pierwszy raz bedzie jadla posilek wczesniej tylko mleko pila a ma 6 miesiecy. Kupilam wczesniej sloiczki +4 wiec pierw je zje. 10 sloiczkow a po nich kupie odrazu +6 najlepiej

Gość gość
moim zdaniem powinnaś przez jakiś czas dawać 4+, potem 5+ i w końcu 6+, choćby po to żeby zobaczyć czy dziecko nie jest na coś uczulone .