Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PILNE napiszcie

Polecane posty

Gość gość

Jaka kara moze spotkac jak jade pociagiem inter city pkp bez biletu - wejdzie konduktor i co ? jak nie mam kasy na bilet - to musze pokazac dowod i on wypisze mandat tak ? ale czy moge dalej co celu jechac dojechac ? czy wysadzi mnie musze wysiasc czy mandat i moge dojechac bez biletu ? kto zna piszcie - czy moge jechac do konca nie wywali mnie konduktor

Gość gość
jechałam kiedys osobowym koleje mazowieckie, nie miałam biletu bo na koncie zabrakło kasy a myslalam ze mam, wsiadłam bez...spisał mnie z dowodu, mandat duzy wtedy to bylo cos kolo 200 zł, moglam jechac dalej do koncowej stacji

Gość gość
ja ta często jeżdze, wyjebać cie nie wyjebie. najlepiej jak wsiądziesz, wbijaj odrazu do konduktora (powiniken siedzieć w pierwszym wagonie) i powiedz mu że musisz sie dostać tam i tam a nie możesz kupić biletu bo coś tam, wtedy on ci wydrukuje takie coś jak mandat , siadasz i jedziesz. słyszałem też że jest coś takiego jak bilet kredytowy ale o to to pytaj w informacji albo gdzieś, ja polecam tą pierwszą opcje, sprawdzoną

Gość gość
z pociągu cie nikt nie wyrzuci ale przygotuj sie na spory mandacik, jak nie masz zadnego dokumentu to wzywają policje albo wyrzucają

Gość gość
Kiedyś wurzucali teraz nie. Jechałem miesiąc temu dali mi mandat 107 albo 117 niepamietam zł do 7 dni po 7 dniach o stowe więcej.

Gość gość
mandat 200zł i jedziesz, SZEROKIEJ DROGI