Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Mcdonalds

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się zatrudnić w Mcdonalds, trochę przeraza mnie zapie**** ale raczej nigdzie nie jest łatwo.. Ponoc przez pierwsze 3 miesiące dają 8 zł na godzinę brutto, niby wszędzie tak jest ale czytając w necie informacje o 10zl narobiłam sobie nadziei.. Tym bardziej,ze ja tylko na pol etatu. Z drugiej strony lepszy rydz niż nic.. Macie jakieś spostrzeżenia? Może wypowie się ktoś pracujący w Mc :) Miłego dnia

Gość gość
Jest juz taki temat, weź poszukaj a nie dubluj..

Gość gość
Ja tez chętnie się dowiem co nieco na ten temat :)

Gość gość
absolwenci polonistyki w macu xD

Gość gość
Cóż.. Lepiej w macu niż nigdzie... Mimo wszystko

Gość gość
Obóz pracy, ale ok w skrócie musisz znać pojęcie HACAP bo tam będziesz wpisywać wszystkie produkty jakie z chłodni wyjmujesz i w tej mroźni jak poszukasz danego produktu musisz na opakowaniu przeczytać datę i wpisać, to co się zmarnowało burgery czy jakieś inne musisz też wpisać w inną kartkę ile się zmarnowały i wyrzucasz do specjalnego pojemnika, nie możesz tego zjeść bo kierownik liczy. Oprócz tego będziesz na kasie i musisz uważać by nie dostać manko bo będziesz zwracać kasę. Zaczynasz od sprzątania lub smażenia, łatwo o oparzenia czyli musisz zaopatrzyć się też w dobre buty, by olej nie spadł Ci na buta lekkiego bo oparzenie murowane. Do tego kierownik ma Cię za nic popędza Cię wyzywa, poniża każe Ci przy ludziach z mopem zapieprzać i w ogóle głośno, gorąco, stres... I nie tak łatwo o pracę w macu jak się wydaje

Gość gość
Brzmi to trochę nieciekawie.. Jestem umowiona na rozmowę kwalifikacyjną.. Interesuje mnie pół etatu. Nie wiem co myśleć. Nie boję się samej roboty a właśnie tego jak będą traktować mnie-swiezaka

Gość gość
W sumie to już jako klientka zauważyłam że zasuwają tam jak w mrowisku. I nawet zak***ow*ć nie można bo klienci wszystko widzą i słyszą.. Czy te wszystkie maszyny komputery itp są bardzo skomplikowane?

Gość opłaca ci się to
hehe chcesz zarabiać 3zł/h na rączkę i to jeszcze na pół etatu? :)

Gość gość
Dniówka 12zł WITAMY NA ZIELONEJ WYSPIE! :D

Gość gość
Ponoc 8zl na godzinę brutto... Pół etatu bo na więcej h nie mogę sobie pozwolić. Lepiej mieć ok 600zl w kieszeni niż nie mieć. Tak myślę

Gość gość
W Mc też można zrobić karierę i zarabiać dobrą kasę. Trzeba oczywiście pracować na to a nie obijać się.

Gość gość
taa, reklama McDonalds klamie :O

Gość gość
Jestem młoda (?) :p miałam wcześniej dwie prace i w każdej wypłaty nie były wypłacane na czas.. W Macu nie będzie takiego problemu i to jest kolejny plus..

Gość gość
Jak chce niech pracuje. Osobiście wolałabym na kasie w supermarkecie. Zawsze mi żal tych młodych ludzi bo ja czekając w kolejce się gotuje a co dopiero oni? Ale to często jest praca przejściowa

Gość przykre realia
Gdzie ta zielona wyspa? Jak jest tak wspaniale to dlaczego jest tak chòojowo?

Gość gość
Tam jest umowa o pracę więc minimalna musi być. 8 brutto to trochę za mało. A gdzie złożyłam chyba? Kierownik ci mówił o stawce?

Gość gość
A gdzie zlozylas cv?*

Gość gość
Po co jej piszecie takie rzeczy skoro każdy robi co innego ? U nas malo kto chodzi do tej mrozni czy liczy straty. Często są to sami managerowie. Pewnie autorka będzie tam gdzie akurat jest zapotrzebowanie . Jesli nie bedzie kasjera to na kasę jeśli brak Na kuchni to tam. Ze wszystkiego bedzie miala szkolenie. U nas nawet jest tak że jak brakuje ludzi to jedna osoba skacze z kasy na kuchnie /lobby. Zarznac się idzie i nie dlatego że jest Ruch bo często nawet go nie ma.. Tylko kierownik ma chyba kilka par oczu bo stale jesteś pod kontrolą gdzie byś nie była.. nie ma chwili odpoczynku . I g.prawda z tym że trzeba z********ac przy kliencie to wymówka żeby jak najmniej osób sie zorientowalo o co chodzi z tym wyzyskiem... managerowie sie śmieją że zwykli pracownicy są ich murzynami i mają zap... A oni sobie popijają kawki , wp*****laja bułki i siedzą w managerskim do tego kilka razy ida na fajki I tak im leci cała zmiana .na nóżkach to już w ogóle patologia bo nawet wcześniej potrafią wyjść zapleczem gdzie nie ma kamer albo w czasie pracy po zamknięciu iść na piwo do parku i wrócić po paru godzinach akurat kiedy nad rankiem wchodzi kierownik. Nawet oni powinni liczyć straty A zrzucają tona zwykłych pracowników. I tak jest wszedzie, wpadniesz w ten tryb nawet nie wiesz kiedy.. I tak oto staniesz się wytresowanym zombie Bez uczuc . Mc to sekta :) nieważne jaki byłby kierownik. Zasady to zasady.

Gość gość
a nie lepiej znaleźć sponsora?

Gość gość
Obym się nie wkopała w kolejne bagno.. :/

Gość gość
Lepiej mieć niż nie mieć :)

Gość gość
W sumie jak tak czytam to same nieciekawe opinie

Gość gość
W "całym" internecie zero pozytywnych opinii :/ strach się bać :/

Gość gość
Nic tylko ścisnąć poślady i zapieprzać