Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość gość
Odezwala sie...

Gość gość
Używane nie zawsze znaczy gorsze.. Warto kupic używana rzecz jesli jest w dobrym stanie. Wydawawanie dużych pieniędzy tylko po to zeby były nowe jest bez sensu, a kupowanie używanych nie jest niczym złym ani zalowaniem dziecku.. Czasem ludzie po 2 miesiącach sprzedają i kupują kolejne wózki itd a te rzeczy nie noszą nawet śladów użytkowania. Mimi nie przemadrzaj sie tu

Gość Wakacyjna Mama
Ubranka wielokrotnie prane (używane) są zdrowsze dla skóry dziecka, niż nowe. Pewnie niemowlaki oglądałaś tylko w filmach, tam nie ulewają itp nawet nie masz pojęcia, że jedno dziecko zużyje jeden komplet na dzień a inne dwadzieścia. Więc jeśli mamy czyste dziecko to jest sens kupować nowe, jeśli wiecznie ulewające czy mające wodniste biegunki, wtedy sens mają używane. Ja kupuję nowe, ale jeśli ktoś mi da torbę w miarę zadbanych ubranek po swoim to zawsze się przydadzą. Zmierzam do tego, że fantazjować jak dziecko w brzuchu to każdy potrafi ;)

Gość Wakacyjna Mama
Eksperci dowiedli, że ubranka wielokrotnie prane są zdrowsze dla skóry dziecka niż te nowe. Po drugie, jedna mama ma dziecko , które całą dobę nosi jeden komplecik, druga ma dziecko wiecznie ulewające, biegunkowe i potrzebuje 20 kompletów na dzień. Pewnie nie wiesz jeszcze, że dzieci są różne i mamie czystego dziecka opłaca się kupić nowe, a mamie ulewającego już niekoniecznie. Chodzisz w nowych ciuchach, ale poglądy masz ze szmateksu Mimi :]

Gość gość
Mimi mądralo nie ważne sa w życiu rzeczy materialne ale matczyna miłość . Zapewniam cie ze moj***ardzo kochające przeze mnie dziecko śpiące w używany łóżeczku, ubrane w ciuchy z lumpeksu będzie szczęśliwsze niż twoje niekochane ( ze względu na płeć) obsypane nowościami z najwyższej półki!

Gość jamarianna
Ja też wiem od przyjaciółek że na początku przynajmniej to najlepsze są takie sprane fajne ubranka, a potem jak dziecko starsze, to można poszaleć :) ja nie miałam opcji kupna wózka po kimś, bo mi się koleżanki dalej rozmnażają, hihi, więc kupiliśmy nowy, ale moja siostra jak będzie miała swoje małe, chętnie od mnie wszystko wszystko weźmie, włącznie z moimi ciążowymi ciucham. I nie widzę w tym nic złego. Łóżeczko mamy po synku mojego męża, porządne, rozkładane, potem do 5 roku życia posłuży, materacyk tylko kupowaliśmy nowy. A szmateksy bardzo lubię i bywam czasem, nie raz perełki znalazłam za bezcen :)

Gość izzi87
Cześć Dziewczyny:-) ja póki co podglądam sobie wózki...ale jeszcze nic konkretnego nie mam...kupiłam troszkę ciuszków...używanych dla Synka. a mam troszkę inne pytanie. czujecie już ruchy Maluszka?

Gość jamarianna
Izzi87, u mnie 15 tyg i 3 dni i od ok tygodnia codziennie kilka razy czuję fajne fikoły w brzuchu. Nie są to jeszcze kopnięcia, ale takie delikatne prześlizgnięcia się raczej :) ale to na pewno to. W pierwszej ciąży poczułam kopniaka jakoś w połowie 17 tyg :)

Gość Gosiaczek001
Witam. Przepraszam ze tutaj ale strasznie sie martwie... Jestem na poczatku ciazy. Dzisiaj pojawil sie u mnie taki przezroczysty klejacy i rozciagliwy sluz. Czy ktos tak ma albo mial? Boje sie ze to cos zlego ..

Gość jamarianna
Aleksandraaa 26, bardzo fajny wózek :) ja bym tylko się nad tymi białymi elementami zastanawiała, czy się nie będą brudzić. I ciekawe jaki jest ciężki, w sensie np gondola ze stelażem. Ja przy kupnie wózka kierowałam się w zasadzie głównie wagą, bo muszę go targać na 2 piętro bez windy i wózkowni... http://mamygadzety.pl/chicco-urban-travel-system/

Gość jamarianna
Gosiaczku001, na początku ciąży pojawia się dużo śluzu, więcej wydzieliny, jesli nie krwawisz, to myślę, że wszystko ok. Najlepiej przejdź się do gin, niech rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości.

Gość Aleksandraaa 26
jamarianna - ja właśnie też mieszkam na II piętrze i też mi zależy na w miarę lekkim wózku, ten ma aluminiowy stelaż więc myślę że bardzo ciężki nie będzie, ten biały element to raczej nie materiał więc można przetrzeć. Ten miętowy mi się podoba :) ale jest jasny i też już myślę że będzie się brudził. Ten wózek widziałam tylko na allegro a chciałabym go zobaczyć w rzeczywistości. Może go gdzieś znajdę i Wam napisze co i jak :)

Gość jamarianna
Aleksandraaa26, koniecznie zobacz na żywo, ja swój kilka razy oglądalam zanim na allegro zamówiłam. Miętowy kolor piękny, ale też myślę, że będzie się brudził i Cię wkurzał, a z drugiej strony... Jak Ci się ten kolor podoba, przecież przy robotach budowlanych go używać nie będziesz ;)

Gość izzi87
mi też się wydaje, że czuje takie delikatne gilgotki Maluszka...ale myślałam, że to będzie częściej... też już bym chciała czuć...byłabym dużo spokojniejsza...ja zaczynam 18 tydzień... a dziewczyny mam pytanie...polecacie wózek 3 w 1? czy 2 w 1? czy monitor oddechu też planujecie kupić?

Gość jamarianna
Izzi87, 3 w 1 chyba bardziej się opłaca, chyba, że masz fotelik i dokupisz tylko adapter. Nad monitorem odechu się po cichu zastanawiam, ale podpytam mojego lekarza, czy to nie jest po prostu naciąganie. Moja koleżanka ma i przy pierwszym dziecku mówiła, że jej to dawało spać, ale sama nie wiem...

Gość Wakacyjna Mama
Gość ma rację, dziecko potrzebuje przede wszystkim bezwarunkowej miłości, poczucia że jest kochane takie jakie jest :)

Gość Olala2910
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma problem z napiętym podbrzuszem? Ja od kilku dni mam strasznie twarde, a jak się położę to na samym dole po prawej stronie wychodzi mi spora, twarda kulka. (macica?) Jest to mało komfortowe... Do położnej nie mogę się dodzwonić. Poradzicie coś?

Gość beti1906
Ja też uważam,że używane nie znaczy gorsze. Jeśli ubranka są ładne,czyste i zadbane to czemu nie? Lepsze to niż dziecko ubrane w nowe i jak najlepsze rzeczy skoro nie będzie miało miłości tylko dlatego,że to chłopczyk a nie dziewczynka!Zastanów się Mimi troche nad sobą! Mó mały dziś rano kopnął mnie tak dość porządnie hehe :p Też się zastanawiam nad wózkiem 3w1.

Gość gość321
Hej Dziewczyny,tez wydaje mi sie,ze ubranka po kims tzn innym dziecku niezniszczone moga sie b.przydac i to nic zlego z nich korzystac!A jesli chodzi o wozki czy lozeczka to tymbardziej warto odkupic od kogos,bo nowe wozki sa conajmniej 3razy drozsze!! Mimi mysle,ze ta krytyka jest nie na miejscu.Dziewczyny maja racje milosc jest najwazniejsza.Pozdrawiam Was:-)

Gość gość
Mimi a jak tam plec twojego maluszka ? Sprawdzalas jeszcze raz ? Robilas jeszcze jedno usg ?

Gość gość321
Ja tez jak pisalam z mezem marzylismy o dziewczynce i ma byc dziewczynka.Ale myslalam tez,ze moze byc chlopiec i jak widzialam chlopcow mojej kuzynki,to byly super slodziaki!Wiec pomyslalam,ze jez fajnie mieć takiego przystojniaka malego:-)!Kazda plec jest fajna,najwazn by zdrowy byl Maluszek i by Rodzice go kochali,bo tylko wtedy bedzie szczesliwy.

Gość Wanilia86
Czesc mamusie :-) U mnie od 3dni radosc bo w czwartek na usg lekarz stwierdzil ,ze w brzuszku na 90% dziewczynka :-) Radosci nie ma konca wiec oby juz sie tylko nic nie zmienilo :-) Mamy juz jedna corcie i bardzo chcielismy miec druga :-) Z dnia na dzien coraz wiecej z nas pozna plec swoich maluszkow :-) No i konczymy 17 tydzien, czuje juz pierwsze ruchy ale tylko gdy leze na plecach lub prawym boku. Lekarz potwierdzil ulozenie maluszka w miejscu gdzie go czuje :-) No i czekam na cc :-)

Gość jamarianna
Wanila86 gratuluję!! :) i witaj w klubie Cesarek ;) Olala2910, w którym jesteś tygodniu? Ja jak mi cokolwiek dolega jadę do lekarza lub szpitala. Czasem czuję ciągnięcie brzucha, po wysilku, ale jak poleżę, to przechodzi. Twardnienie macicy to miewałam pod koniec ciąży, wczesniej nic takiego sobie nie przypominam. Na Twoim miejscu pojechałabym się w szpitalu pokazać, niech zajrzą i Cię uspkoją.

Gość gość
Dlaczego nie warto kupować nowego wózka ? Przecież taki 3w1 starcza na dość długi okres czasu.A jeśli chodzi o ubranka to ja sama też wolę kupić to z metką i założyć to ubranie na siebie niż używane. Dziecko jest malutkie,tuli się do wszystkiego to miło gdy przytuli się do rzeczy nowej,wiadomo wypranej bo przed założeniem i tak należy przeprać ale jednak ma się świadomość że zakłada się dziecku nowe i świeże ubranko a nie po innym dziecku któremu się ulewało i przeszło już kilkanaście prań a może nawet kilkadziesiąt.Ktoś pisał o przebieraniu dziecka 20 razy dziennie.No jasne! nie przesadzajcie że niemal co godzinę przebiera się malucha ale nawet gdyby się tak stało to tez wolałabym przebierać ciągle w nowe niż po kimś.To jak człowiek jest ciapa i ciągle gdzieś się musi ubrudzić to również oznacza że ma się tylko zaopatrywać w second handach ? nie popadajmy w skrajności.Jeszcze jakby mi ktoś podał argument że go nie stać i kupuje dziecku używane rzeczy to wiadomo że z czapki nie wyczaruje więcej pieniędzy ale argumenty że dziecko "brudasek"i nie warto kupować nowych mnie powaliły Mimi

Gość gość
Gość321 to nie krytyka ale zdziwienie jak można nie dawać upragnionemu dziecku tego co najlepsze. Mimi

Gość jamarianna
W kwestii najlepszości, naprawdę nie nowe ubranka są najważniejsze. Wróćmy do polecanych wózków, kształtów poduszek do spania, pierwszych fikołków naszych maluchów i sposobów na przeziębienie :) Dziewczyny, też tak macie, że jak Wam się przypomni, że macie lokatora w brzuchu to Wam się włącza program śmierdzącego jajka i chuchania nad sobą? Ja się czasem na tym łapie ;)

Gość Olala2910
Jamarianna dziękuję za odpowiedź. Jestem w 15 tygodniu. Chyba faktycznie podjadę do szpitala.

Gość gość
Co do płci dziecka to nic nie widać więc obstawiam jednak dziewczynkę.Musi to być dziewczynka,innej opcji nie widzę.Już mam nawet kilka ubranek pokupowanych,kocyk oczywiście wszystko pod dziewczynkę :) Mimi

Gość jamarianna
Olala2910, jedź, trzymam kciuk, źeby wszystko było ok!